Οι Ιρανοί είναι δύσπιστοι για το εμβόλιο που αναπτύχθηκε στη χώρα

Οι Ιρανοί είναι δύσπιστοι για το νέο είδος εμβολίου κοροναϊού (Kovid-19), το οποίο αναπτύχθηκε στις χώρες τους όπου συνεχίζονται οι κυρώσεις των ΗΠΑ και δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους αυτήν την εβδομάδα.

Στο Ιράν, όπου η επιδημία είναι πιο σοβαρή, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για την ανάπτυξη εμβολίων Kovid-19 σε διάφορες χώρες του κόσμου, οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να δοκιμάζουν το τοπικό εμβόλιο στους ανθρώπους για πρώτη φορά σε μια εβδομάδα.

Το εμβόλιο “COVIRAN Abundance”, που αναπτύχθηκε από Ιρανούς επιστήμονες, χορηγήθηκε στον Tayyibe, κόρη του Muhammed Informant, ο οποίος είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας επιστημόνων που ανέπτυξε το εμβόλιο, στις 29 Δεκεμβρίου 2020, σε τελετή στην οποία παρευρέθηκαν ο υπουργός Υγείας Said Nemeki και άλλοι αξιωματούχοι.

Το εμβόλιο θα δοθεί για δεύτερη φορά την 14η ημέρα και μετά την ένεση της τελευταίας δόσης στο σώμα την 28η ημέρα, είναι απαραίτητο να περιμένετε 2 μήνες για να εμφανιστεί η ευρεία χρήση και το τελικό αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά, το Ιράν, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα στη μεταφορά χρημάτων λόγω των αμερικανικών κυρώσεων, διαθέτει 200 ​​εκατομμύρια ευρώ για τη λήψη εμβολίων από το «Πρόγραμμα παγκόσμιας πρόσβασης εμβολίων Covid-19 (COVAX)», το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στις 25 Δεκεμβρίου, μετά τα εμπόδια που αντιμετώπισε. εξήγησε. Εν τω μεταξύ, αναφέρθηκε ότι οι Ιρανοί που ζούσαν στο εξωτερικό έδωσαν επίσης 150 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου που παρήγαγε η εταιρεία Pfizer.

Ενώ οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τον εμβολιασμό συνεχίζονται εντός και εκτός, οι άνθρωποι στους ιρανικούς δρόμους είναι μπερδεμένοι και δεν έχουν ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με το εάν θα εμβολιαστούν.

Μερικοί από τους κατοίκους της Τεχεράνης, στους οποίους ο ανταποκριτής της ΑΑ έδωσε ένα μικρόφωνο, εξέφρασαν ότι δεν εμπιστεύονται το εμβόλιο, και υπάρχουν επίσης εκείνοι που ανησυχούν ότι θα πωληθεί στο κοινό σε υψηλές τιμές.

πανό134

“Πιστεύω ότι η ανάπτυξη των εμβολίων του ΙΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ”

Ο Behmen Beyabani, ένας πολίτης της Τεχεράνης που υποστηρίζει ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις παγκόσμιες χώρες στην ιατρική επιστήμη, είπε, “Νομίζω ότι είναι αδύνατο για το Ιράν να αναπτύξει ένα εμβόλιο. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα εμβόλιο στις ΗΠΑ και την Κίνα, υπάρχουν εκεί αλλά δεν το έχουμε.”

Ο Beyabani δήλωσε ότι ενδιαφερόταν πολύ να πάρει το ιράν εμβόλιο εάν εγκριθεί, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση ανησυχούσε ότι θα πουλήθηκε σε υψηλές τιμές, “Εάν το τοπικό εμβόλιο δώσει αποτελέσματα, θα πουλήσει πολύ ακριβό. Ο λόγος που αμφιβάλλω είναι οι προηγούμενες εμπειρίες. Αγοράζουμε τα φάρμακα στην υψηλότερη τιμή στο Ιράν. 400- Νομίζω ότι δεν θα είναι λιγότερο από 500 διαιρέσεις (120-150 τουρκικές λίρες). Ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί και οι ισχυρισμοί θα είναι ψευδείς. ” μοιράστηκαν τις απόψεις τους.

Λέγοντας ότι πλησίασε αρνητικά το ζήτημα του εμβολίου, ο Peyman Ferahani είπε: “Δεν εμπιστεύομαι το εμβόλιο που παράγεται στο Ιράν με κανέναν τρόπο. Νομίζω ότι δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο ανάπτυξης εμβολίων από την άποψη της ιατρικής επιστήμης.” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Ο Sasan Serabadi, ένας από τους πολίτες που έπιασαν τον Kovid-19 πριν από 2 μήνες στην Τεχεράνη, είπε επίσης ότι δεν εμπιστεύεται το εμβόλιο και δεν θέλει να είναι.

“ΔΕΝ Γνωρίζω ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ Ο ΙΡΑΝ;”

Ο Ferhad Ahmedi δήλωσε επίσης ότι φοβάται να εμβολιαστεί και ανησυχεί ότι ο ιός θα μεταλλαχθεί στο Ιράν καθώς και στην Αγγλία και ότι θα εμφανιστεί ένα νέο είδος, “Δεν ξέρω σε ποιο στάδιο είναι το εμβόλιο που ανέπτυξε το Ιράν, έτσι δεν μπορώ να πω τίποτα.” Μίλησε με τη φόρμα.

Ο πολίτης Χασάν Κέιχανι είπε: “Δεν πρέπει να το αγοράζουμε από έξω. Μπορούμε να το παράγουμε μόνοι μας. Το Ιράν θα το κάνει καλύτερα, δεν χρειάζεται να το αγοράσουμε από έξω”, δήλωσε ο Rüstem Aslani, “Έχω το εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Είναι πολύ σημαντικό να είναι αξιόπιστο.” μοιράστηκαν τις απόψεις τους.

Ο Ιρανός πολίτης Μουρτάζα Μουίνι είπε ότι εάν το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Ιράν δεν έχει αποτέλεσμα, θα πρέπει να αγοραστεί από το εξωτερικό και εάν οι δοκιμές είναι επιτυχείς, θα έχει το εμβόλιο.

Source