Οι ισχυρισμοί της YPAM Turkey … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί τα πολεμικά πλοία αποστρατικοποιημένα στα νησιά του Αιγαίου, δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα πρόσφατα έστειλε ένα πολεμικό πλοίο στο Castelorizo.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Πίνακα Κάρα, “οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας, του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο.

Πρόσθεσε ότι οι τεχνικές και ερευνητικές δραστηριότητες των γεώτρησών μας, των σεισμικών ερευνητικών σκαφών μας, στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας, στις περιοχές για τις οποίες η tdbk μας έχει δώσει άδεια, εκτελούνται σύμφωνα με το υπό έλεγχο πρόγραμμα. έλεγχος των ναυτικών-αεροπορικών μας δυνάμεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει, “το σεισμικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis στη Μεσόγειο Θάλασσα, η εξέδρα γεώτρησης Fatih, τα ερευνητικά σκάφη DENAR-2 և στην Ωκεάνια Θάλασσα συνοδεύονται και προστατεύονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.”

Ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί πολεμικά πλοία στο Ανατολικό Αιγαίο, τα οποία έχουν καθεστώς αποστρατικοποίησης, με τρόπο που παραβιάζει το καθεστώς τους. Ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έστειλε πρόσφατα έναν πλοηγό στο αποστρατιωτικοποιημένο νησί Castelorizo ​​στη Μεσόγειο.

Παρά τις θετικές και εποικοδομητικές προσπάθειες της Τουρκίας, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές παράνομες ενέργειές της, δήλωσε εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Αντ ‘αυτού, η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της να επιλύει ειρηνικά ζητήματα μέσω του διεθνούς δικαίου, του διαλόγου, των σχέσεων γειτονίας και των διαπραγματεύσεων.

“Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε η 11η συνάντηση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας σχετικά με μέτρα πρόληψης συγκρούσεων στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ. Μια επίσημη πρόσκληση έχει επίσης υποβληθεί στην Ελλάδα για την 4η συνάντηση του Υπουργείου Οικονομίας της ΡΑ, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη απάντηση », ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος του YPC.

Πηγή: KYPE

Source