Οι καταστηματάρχες της Αμμοχώστου κλείνουν ένα κατάστημα χωρίς κάλυμμα

πανό99

“Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ, Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ” …

Οι καταστηματάρχες της Αμμοχώστου δήλωσαν, “Η υποστήριξη είναι απαραίτητη, έχουμε μεγάλη απώλεια” και είπε ότι υπέφεραν πολλά από τις 7 Μαρτίου. Οι έμποροι δήλωσαν ότι κατά τη λήψη μέτρων, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διατήρηση των εμπόρων.

Sedef BOŞNAK

Στο Suriçi, περιτριγυρισμένο από τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά της πόλης της Αμμοχώστου, οι καταστηματάρχες κλαίνε αίμα από το κλείσιμο ενός καταστήματος χωρίς κάλυμμα.

Το Suriçi, περιτριγυρισμένο από ένα τείχος του κάστρου από τον 16ο αιώνα, πολλοί έμποροι, που λειτουργούν από το 1974, βιώνουν δύσκολες στιγμές λόγω των μέτρων Covid-19 που έχουν επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο.

Διαμαρτυρημένοι για το ότι δεν μπορούσαν να κάνουν επιχειρήσεις, οι έμποροι κάλεσαν στις αρχές, λέγοντας ότι τα σχετικά άτομα είχαν λάβει μια απόφαση βιαστικής δράσης, λέγοντας “Η υποστήριξη είναι απαραίτητη, η απώλεια μας είναι μεγάλη.

Οι έμποροι δήλωσαν ότι υπέφεραν πολύ από τις 7 Μαρτίου και είπε: «Δεν υπάρχει δουλειά για μήνες. Δεν κάνουμε σιφάτα. Δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι με την πρόοδο. Στο Suriçi, παίζει τζιν και μπάλα. Έχουμε χρεωθεί για να πληρώσουμε φόρους, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και ενοικίαση καταστημάτων. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε », το πρόβλημα έκαψε.

Μιλώντας για την αύξηση της τοπικής μόλυνσης, οι έμποροι ανέφεραν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διατήρηση των εμπόρων.

Τι είπαν? Τι είπαν? Τι είπαν?

πανό134

Μεχμέταλι Ακτέρζι:

«Από το 1958, λειτουργούμε καταστήματα με το όνομα Nihat και Çizgi στο Suriçi. Δεν υπάρχει παλιά ζωντάνια στην πόλη. Αντιμετωπίζουμε μεγάλες δυσκολίες από τις 7 Μαρτίου. Το κλείσιμο μας εντυπωσίασε πάρα πολύ. Οι πωλήσεις ρούχων σταμάτησαν επίσης λόγω ταβέρνων, μπαρ, κλαμπ και παρόμοιων χώρων διασκέδασης που έκλεισαν στο πλαίσιο νέων μέτρων που ελήφθησαν με την αύξηση της τοπικής μόλυνσης. Αυτή η απόφαση ήταν ένα πλήγμα για μας. Αυξάνοντας τις επιθεωρήσεις, οι δραστηριότητες των χώρων εργασίας θα μπορούσαν να διατηρηθούν ».

Μεχμέτ Κανατάν:

«Είμαι καταστηματάρχης για 45 χρόνια. Για πρώτη φορά σε 45 χρόνια είδα μια τέτοια ύφεση. Χωρίς δουλειά. Δεν υπάρχει κανένας άλλος από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο παζάρι. Δεν κάνουμε σιφάτα για μήνες. Φτάνω στις 09.30 το πρωί, πάω σπίτι στις 13.00. Η πανδημία μας έχει τελειώσει. Εάν δεν έχει τελειώσει αυτή η επιδημία στον κόσμο, δεν θα τελειώσει στην ΤΔΒΚ. Επομένως, οι έμποροι θα μπορούσαν να προστατευτούν λαμβάνοντας αποτελεσματικά μέτρα ».

Cemile İskifoğlu:

«Έχουμε πολύ κακές μέρες. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ενδιαφερόμενοι ξέχασαν για εμάς. Τα καταφέραμε. Δανειστήκαμε χρήματα για να πληρώσουμε τον ηλεκτρισμό, το νερό, τα ενοίκια και τους φόρους μας. Αντισταθούμε απλώς να μην κλειδώσουμε την πόρτα του ψωμιού. Είμαι στο Suriçi από το 1980. Εάν δεν υπάρχουν τουρίστες, δεν υπάρχει δουλειά. Κόψαμε από το φαγητό μας, καταθέσαμε την ασφάλειά μας, ακόμα δεν έχουμε λάβει υποστήριξη από την κυβέρνηση. Δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι με την πρόοδο. Στο Suriçi, οι άνθρωποι παίζουν τζιν και μπάλα. Οι ενδιαφερόμενοι έπεσαν στα δικά τους προβλήματα, μας άφησαν μόνοι και αβοήθητοι ».

Serkan Kocabaşolu:

«Πήρα το κατάστημα που άνοιξε ο πατέρας μου το 1975, το 1990. Το 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Η ζωή σταμάτησε στο Suriçi από τον Μάρτιο. Εάν δεν υπάρχουν τράπεζες στην περιοχή, ακόμη και άνθρωποι δεν θα έρθουν εδώ. Υπάρχουν 1-2 καφετέριες. Χωρίς πώληση. Όχι μαθητές, ούτε τουρίστες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι προσανατολισμένοι προς τη λύση, μέτρα που σώζουν την ημέρα θα επαναφέρουν αυτήν την κοινωνία και όχι μπροστά ».

Ahimbrahim Bayraktar:

«Ανέλαβα την Hazım Bufe, η οποία λειτουργεί από το 1968, πριν από 3 μήνες. Ίσως οι τελευταίοι από τους νοσταλγικούς πάγκους στη χώρα. Το αγόρασα με μεγάλες ελπίδες, αλλά είμαι απογοητευμένος. Θα κάνω διακοπές ακόμα και αν μένουν 100 TL στα έξοδά μου. Πιστέψτε με, δεν υπάρχει πώληση. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Όχι τουρίστες, ούτε μαθητές. Πρέπει να ληφθεί αυστηρός έλεγχος και να ληφθούν προστατευτικά μέτρα για τους εμπόρους. Το κοινό πρέπει να ενημερώνεται διαφορετικά τα πράγματα θα χειροτερέψουν. “

Nilgün Dal:

«Για 40 χρόνια, έμπορος μου, δεν είχα ποτέ τόσο δύσκολο χρόνο. Από τον Μάρτιο, η ζωή δεν έχει τακτοποιηθεί. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ελπίζαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε λίγη δουλειά, αλλά αυτό δεν συνέβη. Το κλείσιμο χώρων διασκέδασης, όπως ταβέρνες, μας επηρέασε επίσης. Οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν στην αγορά σκέφτονται ότι είμαστε ήδη στο σπίτι, δεν υπάρχει ανάγκη για ρούχα. Από την άλλη πλευρά, δεν απαιτείται έλεγχος για τον αγώνα. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται προκαλούν μεγάλη ζημιά στους εμπόρους της χώρας. Δεν υπάρχουν τουρίστες και μαθητές. Το κάστρο ήταν άδειο για μήνες. Κανείς δεν κάνει σιφτά. Αν συνεχιστεί έτσι, θα χτυπήσω την πόρτα μου όπως πολλές κλειστές επιχειρήσεις. Παρόλο που μειώσαμε τα προϊόντα μου κάτω από το κόστος, δεν υπάρχει ακόμα πώληση. “

Source