Οι κλήσεις συνεχίζονται με 53 πλοία στην περιοχή όπου το επιβατικό αεροπλάνο συνετρίβη στην Ινδονησία

Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης μεγάλης κλίμακας συνεχίζονται στην περιοχή όπου το επιβατικό αεροπλάνο συνετρίβη στην Ινδονησία …

Ο συντονιστής της Εθνικής Υπηρεσίας Αναζήτησης και Διάσωσης (BASARNAS) δήλωσε σε δήλωσή του ότι οι σημερινές δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης θα πραγματοποιηθούν με 53 πλοία στην περιοχή όπου το αεροπλάνο συνετρίβη.

Αναφέροντας ότι οι εργασίες συνεχίζονται σε 6 διαφορετικά σημεία με τη συμμετοχή 2.600 υπαλλήλων στην περιοχή, ο Rasman είπε ότι οι ιδιωτικοί δύτες στην περιοχή θα συνεχίσουν να αναζητούν αεροσκάφη και μέρη σώματος κάτω από τη θάλασσα.

Το μαύρο κουτί του αεροπλάνου, του οποίου η τοποθεσία καθορίστηκε χθες, δεν έχει ακόμη αφαιρεθεί από τα συντρίμμια της θάλασσας.

Από την άλλη πλευρά, έχει αναφερθεί ότι οι δοκιμές DNA των μερών του σώματος σε 16 σακούλες που μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό νοσοκομείο στην περιοχή θα ξεκινήσουν σήμερα.

Σημειώνοντας ότι η αιτία του ατυχήματος μπορεί να διευκρινιστεί με την αφαίρεση και την εξέταση του μαύρου κουτιού, οι αρχές δεν έχουν ακόμη κάνει επίσημη δήλωση σχετικά με τον λόγο της συντριβής του αεροπλάνου.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι το επιβατικό αεροπλάνο “SJ182”, με πλήρωμα 12 και 50 επιβατών, προσγειώθηκε στο σημείο μεταξύ του νησιού Laki και του Lancang, στα βόρεια παράλια της πρωτεύουσας Τζακάρτα, ότι η επικοινωνία διακόπηκε περίπου 5 λεπτά μετά την απογείωση. είχε εξηγήσει.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών, Adita Irawati, ανέφερε ότι το αεροπλάνο, με την τελευταία επικοινωνία στις 9 Ιανουαρίου στις 14:40 τοπική ώρα, απογειώθηκε για να κάνει την πτήση Τζακάρτα-Ποντιανάκ.

Το Ινδονησιακό Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε ότι τα συντρίμμια του επιβατικού αεροπλάνου ήταν διάσπαρτα σε 4 διαφορετικά σημεία στα νησιά Χίλια, βόρεια της ακτής της Τζακάρτα.

Στη δήλωση που έγινε στο λογαριασμό κοινωνικών μέσων του Flightradar24, το οποίο παρακολουθεί τις παγκόσμιες πτήσεις, αναφέρεται ότι το αεροπλάνο ανέβηκε περίπου 11 χιλιάδες πόδια (3 χιλιάδες 352 μέτρα) 4 λεπτά μετά την απογείωση, έπεσε στα 250 πόδια σε λιγότερο από 1 λεπτό και έχασε την επαφή με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

.Source