“Οι κυβερνητικές αποφάσεις δημιούργησαν χάος, ο εκλογικός νόμος άλλαξε

Κάνοντας αξιολογήσεις σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση κατά τη διαδικασία κλεισίματος και την αλλαγή του υπουργικού συμβουλίου που έλαβε χώρα, καθηγητής του Κόμματος Κοινωνικών Απελευθερωτικών Νέων Δυνάμεων (TKP). Δρ. Ο Μεχμέτ Τσακίτσι επισήμανε ότι ο Τουρκοκύπριος λαός έχει περάσει μια πολύ δύσκολη περίοδο και επέστησε την προσοχή στη σύγχυση. Ο Τσακίτσι δήλωσε ότι η προσδοκία του κοινού από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ήταν να ακούσει για μέτρα, εκπαιδευτικές μελέτες, επιστημονικές προτάσεις και ισχυρή κατανόηση της διοίκησης και ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης σε μια τέτοια περίοδο ήταν η αλλαγή του υπουργείου.

Mehmet Shook, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και η περίοδος των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία 4. Πρόεδρος Μουσταφά ΑκίτσιΣημειώνοντας ότι σε αντάλλαγμα για την ήττα των εκλογών, ο Derviş Eroğlu, ο πρώην Πρόεδρος του UBP, έστρεψε τα μανίκια του για να εκπληρώσει την υπόσχεσή του, Επίσημη CanaltayΈγινε προσπάθεια να γίνει Πρόεδρος της Συνέλευσης, και όταν δεν έλαβε αρκετές ψήφους και δεν ήταν επιτυχής, αυτή τη φορά ο Υπουργός Υγείας. Αλί ΠίλιΕίπε ότι το υπουργικό συμβούλιο άλλαξε στην κυβέρνηση των πρόωρων εκλογών, αν και δεν ήταν απαραίτητο προσπαθώντας να το μειώσει. Κηρύχθηκε ο πιο επιτυχημένος Υπουργός Υγείας στον κόσμο Αλί ΠίλιΟ Τσακίτσι δήλωσε ότι απολύθηκε από τους φίλους του λέγοντας ότι κοιμόταν στο Συμβούλιο Υπουργών και ότι η κυβέρνηση αντιμετώπιζε πολέμους στη θέση, διατροφή και προσπάθειες πληρωμής χρέους αντί να κυβερνήσει τη χώρα. Ο Τσακίτσι δήλωσε ότι τα γεγονότα προκάλεσαν την αδυναμία της κυβέρνησης να επικεντρωθεί στην οικονομία, ειδικά οι έμποροι και οι πολίτες χαμηλού εισοδήματος που δεν μπορούσαν να ανοίξουν τους χώρους εργασίας τους για μέρες και είχαν οικονομικές δυσκολίες εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση, η οποία ήταν ανίκανη να αποφανθεί, μπήκε σε υπουργικό αγώνα σε μια εποχή που εκατοντάδες άνθρωποι συντρίφθηκαν με υψηλά επιτόκια για τραπεζικά χρέη, άνθρωποι ήταν άνεργοι, οι καταστηματάρχες δεν μπορούσαν να πληρώσουν την ηλεκτρική ενέργεια, το νερό, το τηλέφωνο και ενοικίασε χρέη και χρεοκόπησε

Ο Mehmet Çakıcı έκανε επίσης δηλώσεις σχετικά με τα νέα οικονομικά μέτρα και το πακέτο αποφάσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Σημειώνοντας ότι το πακέτο, το οποίο αναμένεται να ανακουφίσει λίγο τους ανθρώπους, είναι άδειο, ο Τσακίτσι είπε ότι οι άνθρωποι είναι επίσης απογοητευμένοι με αυτή την έννοια. Ο Cakici επεσήμανε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τις τράπεζες ήταν λανθασμένη και είπε ότι ο τόκος δεν πρέπει να χρεωθεί αντί να αναστείλει το χρέος. Σημειώνοντας ότι οι τράπεζες ήταν το πιο κερδοφόρο τμήμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Τσακίτσι δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σοβαρά μέτρα κατά του αυξανόμενου χρέους σε ξένο νόμισμα έναντι της TL, αλλά είναι λυπηρό το γεγονός ότι η ανακοίνωση δεν θα μπορούσε να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση. Δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση απέτυχε εν προκειμένω, ο Τσακίκι ρώτησε τι περιμένουν για ριζικά μέτρα. Ο Τσακίτσι, ο οποίος επέκρινε επίσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτό το ζήτημα, είπε ότι ορισμένα από τα κόμματα που έλαβαν ενισχύσεις πρέπει να δοθούν στους πολίτες σε μια τέτοια περίοδο. Ο Τσακίτσι σημείωσε ότι οι προτάσεις που υπέβαλαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με το πακέτο οικονομικών μέτρων δεν ήταν επαρκείς ως το TKP και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσφέρει ευκαιρίες σε άτομα που έχουν ανάγκη από μεταμφιεσμένα κεφάλαια. Ο Çakıcı επέκρινε επίσης ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ανέφεραν το ζήτημα της σιωπηρής αποζημίωσης στο Κοινοβούλιο και είπε ότι δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα, καθώς θα είναι η κυβέρνηση αύριο και θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις αποζημιώσεις. Δηλώνοντας ότι το TKP δεν έλαβε κρατική ενίσχυση επειδή βρισκόταν έξω από το Κοινοβούλιο, ο Τσακίτσι είπε, “Θα συνεχίσουμε να λέμε τη δουλειά, τις σκέψεις και τις προτάσεις μας προς όφελος του λαού.

Ο Πρόεδρος του TKP Μεχμέτ Τσακίτσι δήλωσε ότι η κυβέρνηση UBP-DP-YDP, η οποία ιδρύθηκε αποκαλούμενη πρώιμη εκλογική κυβέρνηση, ήταν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όταν ο Τουρκοκύπριος λαός αγωνιζόταν με την πανδημία Covid-19 και αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες Είπε ότι τον έσυρε στο χάος. Ο Τσακίτσι δήλωσε ότι δυστυχώς και τα 3 κόμματα είναι υπεύθυνα για αυτή τη σύγχυση και δήλωσε ότι πρέπει να γίνει τροποποίηση στο Νόμο για τις Εκλογές και την Ψηφοφορία των Λαών και ότι πρέπει να διεξαχθούν αμέσως εκλογές. Ο Çakıcı συνέχισε, “Το εκλογικό σύστημα των 3 ζωνών παρουσιάστηκε στο Κοινοβούλιο το 2017 από εμένα και δυστυχώς απορρίφθηκε με τις ψήφους των UBP, CTP και DP. Αυτός ο διεφθαρμένος εκλογικός νόμος, τον οποίο υπερασπίστηκε τα ίδια κόμματα εκείνη την εποχή και ισχύει σήμερα. Προκάλεσε το 12% των ψήφων να καταστεί άκυρο στις εκλογές του 2018. Έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που τα ίδια κόμματα λένε τώρα ότι θέλουν να επιδιορθώσουν αυτό το εκλογικό σύστημα. Όπως η περιοχή, η Κερύνεια-Γκιζέλουρτ και Ο Lefke εκπροσωπήθηκε από 16 βουλευτές, 2η περιφέρεια Λευκωσία με 16 βουλευτές και 3η περιφέρεια Αμμόχωστος και Iskelenin με 18 βουλευτές. Το σύστημα των μικτών και προτιμήσεων δεν άλλαξε επίσης στην πρότασή μου. Διορθώνουν τα λάθη που έκαναν το 2017 και διεξήγαγαν πρόωρες εκλογές το αργότερο έως τον Οκτώβριο του 2021 με νόμο περί εκλογών και δημοσίων ψηφοφοριών που οι αξιοπρεπείς άνθρωποι μπορούν εύκολα να κατανοήσουν και να ψηφίσουν. Πηγαίνουμε “είπε.

Ο Mehmet Shook, ο οποίος θα ζητήσει βοήθεια από την Τουρκία ως οικονομική ύφεση για τους ανθρώπους που εισέρχονται στην κυβέρνηση, την ομάδα, σημειώνοντας επίσης ότι τα προγράμματα και τα έργα, τι δεν είναι γνωστό πώς πήγαν να ζητήσουν. Είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει τώρα να απαλλαγούν από αυτήν τη διαδικασία φέρνοντας τις σωστές εξουσίες στη διοίκηση.

.Source