Οι Κύπριοι εξαπλώνουν θυμό στα κοινωνικά μέσα για ένα νέο αυστηρότερο διάταγμα κοροναϊού

Οι Κύπριοι εξέφρασαν οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το νέο απόγευμα της Τρίτης το βράδυ που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας που απαγορεύει στους ανθρώπους να βρίσκονται σε οποιοδήποτε άλλο σπίτι από το δικό τους.

Η Philenews την Τετάρτη ανέφερε ότι ορισμένοι χαρακτήρισαν τα αυστηρότερα μέτρα ως «παράλογα» άλλα ως «άδικα» και πολλοί χαρακτήρισαν την εκτίμηση και τον χειρισμό της κατάστασης από τις αρχές ως εντελώς λάθος.

Οι Λεμεσοί που είχαν κλείσει σχεδόν εντελώς πριν από ένα μήνα λόγω του ανησυχητικού μεγάλου αριθμού νέων κρουσμάτων στην παράκτια περιοχή βρέθηκαν ένα βήμα παραπέρα. Κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν επέβαλε τα ίδια αυστηρά μέτρα εκείνη την εποχή σε όλη την Κύπρο.

Το διάταγμα που τέθηκε σε ισχύ από τις 6 μ.μ. την Τρίτη ως αποτέλεσμα της εκπληκτικά αυξημένης επιδημίας του ιού σε όλη την Κύπρο τις τελευταίες ημέρες ισχύει έως τις 10 Ιανουαρίου, με εξαίρεση μόνο την Πέμπτη, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τότε θα επιτρέπεται να συναντηθούν έως και 10 άτομα – συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων – από δύο διαφορετικά νοικοκυριά.

Την Τρίτη, ανακοινώθηκε αριθμός ρεκόρ 907 θετικών περιπτώσεων, που ήταν ένας συνδυασμός δοκιμών PCR και γρήγορων δοκιμών. Οι τελευταίες μετρούνται τώρα ως επιβεβαιωμένες περιπτώσεις χωρίς επιβεβαίωση μέσω δοκιμής PCR.

Σύμφωνα με το νέο διάταγμα, τα άτομα που φροντίζουν ανηλίκους όταν οι γονείς τους δεν είναι στο σπίτι εξαιρούνται από το μέτρο, καθώς και εκείνοι που φροντίζουν άτομα με αναπηρία.

Το κοινό μπορεί να αναφέρει στην αστυνομία ανώνυμα, διαβιβάζοντας πληροφορίες για παραβιάσεις στην ειδική μονάδα που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό, στις 1460, ή τηλεφωνώντας στις 22 606803 και 22 606804.

Επιπλέον, από την Τετάρτη μόνο ένα ελάχιστο αριθμό ατόμων θα στελεχώνει κυβερνητικά γραφεία έως τις 10 Ιανουαρίου, με την πλειονότητα των δημοσίων εργαζομένων να λειτουργούν από το σπίτι.

Συνιστάται επίσης ο ιδιωτικός τομέας, όπου είναι δυνατόν, να παρέχει διευκολύνσεις στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι.

Source