Οι Κύπριοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν δράση. Συγκρότησαν εξεταστική επιτροπή

Σύμφωνα με δήλωση, ο Σύνδεσμος Ηθοποιών Κύπρου ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής επιτροπής για τη διερεύνηση περιπτώσεων παρενόχλησης και σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

Αποστολή ως έχει:

Περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης և λεκτική / σωματική βία στο MKD σε σχέση με πρόσφατες αποκαλύψεις συντρόφων. Ο Regret σημειώνει ότι, μεταξύ άλλων, η έλλειψη ασφαλούς περιβάλλοντος για την αναφορά μιας τέτοιας συμπεριφοράς όχι μόνο ενισχύει μια κουλτούρα βίας που βασίζεται στο φύλο, αλλά επίσης οδηγεί σε μια θανατηφόρα απόκρυψη της «αναγκαστικής σιωπής» του θύματος, που σημαίνει, ακόμη και μέσω περιστατικών ., ο διορισμός εγκληματιών, σε πολλές περιπτώσεις, πηγάζει από το φόβο αυτής της απουσίας.

Είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε στην πράξη να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά μια τέτοια συμπεριφορά, να προστατεύσουμε το θύμα από τυχόν αντίποινα.

Ως εκ τούτου, σας ενημερώνουμε ότι κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση, πολύ σύντομα θα αναλάβουμε ορισμένες ενέργειες, ξεκινώντας με τη σύσταση ειδικής επιτροπής για τη διερεύνηση περιπτώσεων παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η ομάδα θα αποτελείται από τρία μέλη και θα συντονίζεται από την Αντιπρόεδρο του EIC Μαρίνα Μαντρί.

Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την επιτροπή θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες.

Στεκόμαστε με όσους έχουν κακοποιηθεί / παρενοχληθεί, είμαστε έτοιμοι να τους υποστηρίξουμε μέχρι το τέλος.

Στεκόμαστε αλληλεγγύη με συνεργάτες που έχουν βρει την εμπειρία να μοιραστούν τη διανοητική τους δύναμη και το θάρρος τους στο κοινό.

Οι φωνές άρχισαν να ακούγονται.

Πρέπει να τα ενισχύσουμε.

Σπάστε τον κύκλο του φόβου.

Σπάστε τον κύκλο της σιωπής.

Διαβάστε επίσης: Παρενόχληση / Κύπρος. Έχουν υποβληθεί έξι αθλητικά παράπονα – παράγοντες

Source