Οι Κύπριοι οκτογενήτριες έλαβαν πρώτα το εμβόλιο

Η Κύπρος ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού COVID-19 την Κυριακή με τις πρώτες λήψεις του εμβολίου να χορηγούνται σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κατοίκων σε ένα γηροκομείο στην πρωτεύουσα Λευκωσία. Η χώρα είναι ένα από τα πολλά έθνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησαν μια συντονισμένη προσπάθεια να δώστε τους εμβολιασμούς COVID-19 στους πιο ευάλωτους μεταξύ σχεδόν 450 εκατομμυρίων ανθρώπων του μπλοκ.

Στη Λευκωσία, ένας από τους παραλήπτες, ο Ανδρέας Ραούνα, είπε ότι όλοι στη χώρα πρέπει να εμβολιαστούν, ώστε “να καταστρέψουμε τον κοραναϊό” Η Παναγιώτα Λοϊζού-Φυλακτού είπε ότι ζήτησε να είναι η πρώτη που θα εμβολιαστεί επειδή θέλει τα εγγόνια της να μπορούν να έρθουν να τη δουν ξανά.

Η 88χρονη είπε ότι ελπίζει ο γιος και η νύφη της να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Ο διευθυντής του σπιτιού Άθως Μάτσας εμβολιάστηκε επίσης. Είπε ότι ελπίζει ότι η δράση θα στείλει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στους νεότερους για να το ακολουθήσουν.

(Αποποίηση ευθυνών: Αυτή η ιστορία δεν έχει επεξεργαστεί από το www.republicworld.com και δημιουργείται αυτόματα από μια κοινοποιημένη ροή.)

Source