Οι λιανικές πωλήσεις στην «περίοδο των διακοπών» των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν με το ξέσπασμα κοροναϊού

Λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ κατά την περίοδο που ονομάζεται “Εορταστική περίοδος” που καλύπτει τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο, Κορωνοϊός Παρά την επιδημία, έφτασε τα 789,4 δισεκατομμύρια δολάρια με αύξηση 8,3%.

Η “Ημέρα των Ευχαριστιών”, η οποία ξεκινά την 1η Νοεμβρίου κάθε έτους, είναι η 4η Πέμπτη του Νοεμβρίου, ακολουθούμενη από τη “Μαύρη Παρασκευή”, όπου οι εκπτώσεις με ψώνια διανέμονται σε όλη τη χώρα, “Small Business Saturday” και “Small Business Saturday”, που στοχεύουν στην αύξηση των πωλήσεων των μικρών επιχειρήσεων. Λιανικές πωλήσεις κατά την περίοδο που καλύπτουν τα Χριστούγεννα και τελειώνουν με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 31 Δεκεμβρίου, συνεχίζοντας με το “Cyber ​​Monday”, Κορωνοϊός έδειξε μια απροσδόκητη αύξηση παρά την επιδημία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της National National Retailers Association (NRF), οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα αυξήθηκαν κατά 8,3% την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους και έφτασαν τα 789,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά την εν λόγω περίοδο, οι λιανικές πωλήσεις αναμενόταν να αυξηθούν μεταξύ 3,6% και 5,2%, μεταξύ 755,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 766,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κορωνοϊός Οι λιανικές πωλήσεις, οι οποίες παρουσίασαν απροσδόκητη αύξηση παρά τις οικονομικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από την επιδημία, ήταν στο επίπεδο των 729,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο του 2019.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΥΞΗΣΗ Πάνω από 20%

Κορωνοϊός Με αποτέλεσμα τα μέτρα καραντίνας που ελήφθησαν κατά της επιδημίας, σημειώθηκε αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων κατά την εν λόγω περίοδο.

Κατά την περίοδο των διακοπών της χώρας, το Διαδίκτυο και άλλες πωλήσεις εκτός καταστήματος αυξήθηκαν κατά 23,9 τοις εκατό σε 209 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πωλήσεις μέσω Διαδικτύου αναμενόταν να αυξηθούν μεταξύ 20% και 30%, φθάνοντας μεταξύ 202,5 ​​δισεκατομμυρίων και 218,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στις ΗΠΑ, σημειώθηκε αύξηση στις πωλήσεις καταστημάτων κατασκευών, κήπων, αθλητικών, τροφίμων, ποτών και υγείας και επίπλων, ενώ οι πωλήσεις καταστημάτων που πωλούν ηλεκτρονικά είδη, είδη ένδυσης και αξεσουάρ μειώθηκαν.

Κατά την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου πέρυσι, σημειώθηκε ετήσια αύξηση 19% στις πωλήσεις σε καταστήματα που πωλούν υλικά κατασκευής και κηπουρικής, 15,2% σε αθλητικά προϊόντα, 9,6% σε καταστήματα που πωλούν προϊόντα τροφίμων και ποτών, καθώς και προϊόντα υγείας και προσωπικής φροντίδας. Οι πωλήσεις καταστημάτων αυξήθηκαν 5,4% και οι πωλήσεις καταστημάτων επίπλων αυξήθηκαν 2,2%.

Την ίδια περίοδο, οι πωλήσεις καταστημάτων ειδών ένδυσης και αξεσουάρ μειώθηκαν κατά 14,9% και οι πωλήσεις καταστημάτων ηλεκτρονικών μειώθηκαν κατά 14,4%.

ΛΙΑΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΒΑΣΗΣ

Παρά την ετήσια αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ κατά την περίοδο των διακοπών που καλύπτει το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, Κορωνοϊός Με την επίδραση της επιδημίας, μειώθηκε σε μηνιαία βάση τους τελευταίους 3 μήνες.

Λιανικές πωλήσεις στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων σε εμπόρους αυτοκινήτων, βενζινάδικα και εστιατόρια, Κορωνοϊός Με τον αντίκτυπο της επιδημίας, έχει δείξει την τάση να ανακάμψει από τον Μάιο με τον μετριασμό των μέτρων που ελήφθησαν κατά της επιδημίας και την έναρξη της οικονομικής εξομάλυνσης μετά την καταγραφή μηνιαίας πτώσης 14,7% τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Πρόσφατα Κορωνοϊός Οι λιανικές πωλήσεις, των οποίων το ποσοστό ανάκαμψης επιβραδύνθηκε λόγω της αύξησης των περιπτώσεων, μειώθηκαν κατά 0,1% τον Οκτώβριο και 1,4% τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Οι λιανικές πωλήσεις, πέρυσι, μειώθηκαν επίσης κατά 0,7% τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά αυξήθηκαν κατά 2,9% σε ετήσια βάση.

.Source