Οι μίνι πωλήσεις του Apple iPhone 12 είναι αργές καθώς τα μικρότερα smartphone χάνουν την έκθεσή τους

Οι πωλήσεις iPhone 12 mini της Apple Inc της Apple Inc ήταν μόλις το 5% των συνολικών πωλήσεων των νέων τηλεφώνων της κατά το πρώτο εξάμηνο του Ιανουαρίου, δήλωσε ο πάροχος δεδομένων της βιομηχανίας Counterpoint την Τρίτη, προσθέτοντας σε ενδείξεις απαίτησης για τη νέα μικρότερη έκδοση της ναυαρχίδας της συσκευής.

Οι χρήστες smartphone έχουν μεταβεί σε μεγαλύτερες συσκευές τα τελευταία χρόνια, καθώς καταναλώνουν περισσότερο περιεχόμενο βίντεο εν κινήσει και κάνουν binge σε πλατφόρμες με οπτικά πλούσια μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram, το Tiktok και το Snapchat.

Ο αναλυτής της JP Morgan William Yang δήλωσε σε σημείωμα την περασμένη εβδομάδα ότι η ασθενής ζήτηση για τα μικρότερα iPhone 12 και 12 mini μπορεί να οδηγήσει την Apple να σταματήσει την παραγωγή του mini το δεύτερο τρίμηνο.

«Η προσαρμογή του συνδυασμού προϊόντων αναμένεται από τους επενδυτές και δεν πρέπει να αποτελεί αρνητική έκπληξη», πρόσθεσε ο Yang.

Η Apple δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια μικρότερη παραλλαγή του μοντέλου iPhone 12 πέρυσι, αλλά η ζήτηση για τα μικρότερα smartphone φαίνεται να είναι ασθενέστερη, σε σύγκριση με τα υψηλότερα iPhone 12 Pro και τα παλαιότερα iPhone 11s.

«Αυτό συμβαδίζει με αυτό που βλέπουμε στην ευρύτερη παγκόσμια αγορά, όπου οι οθόνες κάτω των 6,0» αντιπροσωπεύουν τώρα περίπου το 10% του μεριδίου όλων των smartphone που πωλούνται », πρόσθεσε ο Kang.

Η Apple έστειλε τη σειρά iPhone 12 αρκετές εβδομάδες αργότερα από το συνηθισμένο πέρυσι, αλλά ένας εκτεταμένος αριθμός μοντέλων και η νέα εμφάνιση κάλυψαν τη ζήτηση για αναβαθμίσεις, ειδικά στην Κίνα.

Τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία με έδρα το Cupertino της Καλιφόρνιας ανέφερε τριμηνιαία έσοδα 65,60 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την επιχείρηση iPhone, σημειώνοντας ρεκόρ που είχε σημειώσει πριν από τρία χρόνια.

Η τρέχουσα γκάμα μήλων αποτελείται από το iPhone 12 mini στα 5,4 ″, το iPhone 12 και το iPhone 12 Pro στα 6,1 ″ και το εύρος που ξεπερνά το iPhone Pro Max στα 6,7 ″.

Εάν επιλέξετε το κορυφαίο εύρος και επιλέξετε τη μεγαλύτερη από τις τρεις επιλογές μνήμης (512 GB), θα σας επιστρέψει περίπου 1659 ευρώ στην Κύπρο. Το iPhone 12 mini κοστίζει μόλις 829 €.

Source