Οι μαθητές του CIU ήρθαν μαζί με τον Τούρκο πρέσβη Ali Murat Başçeri

Διεθνές Πανεπιστήμιο Κύπρου (CIU) Διοργανώθηκε από τη Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών “Διπλωματικές Αποστολές και Δίκαιο” Πρέσβης της Δημοκρατίας της Τουρκίας στην εκδήλωση με τίτλο Ali Murat Basçeri έδωσε πληροφορίες για τις ασυλίες και τα προνόμια των διπλωματών.

Πρέσβης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Διαδίκτυο λόγω της επιδημίας Covid-19 σε όλο τον κόσμο. Ali Murat Basçeri Εκτός από το CIU Επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων Assist. Ανάδοχος Δρ. Ο Μεχμέτ Direkli έκανε επίσης ομιλία.

Ο Πρέσβης Başçeri μίλησε για τις ασυλίες και τα προνόμια των διπλωματών, που αποτελούν σημαντικό μέρος του Διεθνούς Δικαίου, και επέστησε την προσοχή στη διαδικασία προσαρμογής των διπλωματών στον πολιτισμό και το σύστημα στις χώρες στις οποίες εργάζονται.

Ο Başçeri, ο οποίος μοιράστηκε τις εμπειρίες του στην επαγγελματική του ζωή, εξέφρασε μερικά από τα πλεονεκτήματα που είχε, ειδικά επειδή εργαζόταν στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.

Ο πρεσβευτής Başçer το καθήκον να πάρει τον εαυτό του στη Λευκωσία νωρίτερα, λόγω των ομοιοτήτων στη γλώσσα και τον πολιτισμό και τη γλώσσα και τον πολιτισμό στην Τουρκία, επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα της ζωής στη χώρα, δήλωσε ότι η εμπειρία για τους μαθητές.

CIU Ο Başçeri, ο οποίος έδωσε σημαντικές συμβουλές στους μαθητές του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων στον τομέα της διπλωματίας, επέστησε επίσης την προσοχή στις δυσκολίες του διπλωματικού επαγγέλματος στην ομιλία του.

Μιλώντας μετά τον Πρέσβη Başçeri, Asst. Ανάδοχος Δρ. Ο Pole έδωσε πληροφορίες στους συμμετέχοντες για την ιστορική εξέλιξη και το θεωρητικό πλαίσιο του θέματος.

Αναφερόμενος πολλές φορές στη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις της 8ης Απριλίου 1961, η Direkli τόνισε ότι η εν λόγω συμφωνία είναι η πιο σημαντική πηγή γραπτού νόμου όσον αφορά την ασυλία, τα προνόμια και τις συνθήκες εργασίας των διπλωματών σήμερα.

Μιλώντας μετά τη συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων στο τέλος της εκδήλωσης CIU Πρύτανης καθηγητής Δρ. Halil Nadiri, Πρέσβης Ali Murat BasçeriΕκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συνάντηση των μαθητών, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τα σχόλιά τους σχετικά με το θέμα και ολοκλήρωσε τη συνεδρία.

.Source