Οι μαθητές և Δήμαρχος Λεμεσού συζητούν և το περιβάλλον և Λεμεσός

Ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την προστασία του συζητήθηκαν σήμερα από τους μαθητές του Λυκείου της Αγίας Φύλας με τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικόλαο, ο οποίος ανακοίνωσε την παροχή φυτωρίων στο δήμο για φύτευση δέντρων στο σχολείο.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android Տ ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, μετά από πρόσκληση των μαθητών του 3ου Λυκείου της Αγίας Φύλας, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης επισκέφθηκε σήμερα το σεμινάριο για να μιλήσει στους μαθητές για περιβαλλοντικά θέματα.

Ανέφερε

Μίλησε για τη σημασία της ανακύκλωσης, για διάφορες δράσεις που ανέλαβε ο δήμος προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς και για υφιστάμενα ερευνητικά προγράμματα για το κέντρο της πόλης, βάσει των συστάσεων του προγράμματος βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Είπε ότι σε 10-15 χρόνια, το κέντρο της Λεμεσού, με μονόδρομους δρόμους και άλλες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, δεν θα χρειαστεί να ζηλέψει τίποτα από τα κέντρα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων αλλού.

Ο κ. Νικολαΐδης επεσήμανε την ανάγκη για συνεχή επέκταση και συντήρηση πρασίνου για παιδιά, ενώ σημείωσε ότι τα προγράμματα εκσυγχρονισμού πρέπει να συνεχιστούν στις γειτονιές, δημιουργώντας νέους ή μοντέρνους πράσινους πνεύμονες.

Αναφέρθηκε επίσης στον σημαντικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν τα παιδιά στη διαμόρφωση του μέλλοντος, λέγοντας συνήθως ότι μόνο αυτά μπορούν να οικοδομήσουν μια παγκόσμια κοινωνία όπως θέλουν.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι μαθητές έκαναν μερικές ερωτήσεις στον δήμαρχο, ενώ, όπως αποδείχθηκε από τις θέσεις τους, αυτό που θεωρούν απαραίτητο να κάνουν είναι η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στις περιοχές τους.

Ο δήμαρχος Λεμεσού τους ενημέρωσε ότι το ζήτημα αφορά το δημοτικό συμβούλιο, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι όπου υπάρχουν περιοχές, θα καταβληθούν προσπάθειες για τη χρήση τους για το σκοπό αυτό.

Τέλος, ο Νίκος Νικολαΐδης, σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του Λυκείου της Αγίας Φύλας, ανακοίνωσε ότι ο δήμος, μαζί με τα παιδιά του σχολείου, θα συνεχίσει να φυτεύει σχολικά δέντρα με φυτά, τα οποία θα παρέχονται από τον Δήμο Λεμεσού.

Source