Οι Μαλαισιανοί Ρυθμιστές Blacklists σε έναν ιστότοπο Clone Admiral Markets

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SC), ο χρηματοοικονομικός παρατηρητής της Μαλαισίας, προειδοποίησε εναντίον ορισμένων ομίλων συναλλάγματος και επενδυτικών ιστότοπων, λέγοντας ότι δεν έχουν την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας στη χώρα.

Ενώ υπάρχουν λίγες τοποθεσίες που έχουν προστεθεί στη μαύρη λίστα της ρυθμιστικής αρχής, ένας από τους πιο αξιοσημείωτους είναι ένας κλωνοποιημένος ιστότοπος των CDF και της πολυεπιχειρησιακής εταιρείας χρηματιστηριακών συναλλαγών FX Admiral Markets.

Μαλαισία ένας δελεαστικός προορισμός για εταιρείες κρυπτογράφησης

Η Μαλαισία θεωρείται ως το επόμενο καυτό σημείο για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων καθώς η χώρα προετοιμάζεται για τη βιομηχανία. Το Crypto exchange Huobi έχει ήδη λάβει άδεια λειτουργίας επιχείρησης κρυπτογράφησης στη Μαλαισία. Η εταιρεία συνεργάζεται για να δημιουργήσει αυτό που είναι γνωστό ως «Huobi Labuan» στη χώρα.

Η κύρια αγορά Admiral είναι μια πλήρως αδειοδοτημένη εταιρεία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC), την Αυστραλιανή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ASIC) και την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου (FCA).

Η εταιρεία σχολίασε επίσης την κατάσταση, ενημερώνοντας το κοινό ότι ο κλωνοποιημένος ιστότοπος δεν έχει κανένα σύνδεσμο μαζί τους. Η Admiral Markets είπε ότι έχει ενημερωθεί ότι ένας κλωνοποιημένος ιστότοπος ισχυριζόταν ότι λειτουργούσε με το όνομα Admiral Markets UK Ltd. Η Admiral Markets αποκάλυψε επίσης ότι οι απατεώνες που είναι υπεύθυνοι για τον κλωνοποιημένο ιστότοπο έχουν δραστηριοποιηθεί σε δημοσιεύσεις διαφημίσεων στα κοινωνικά μέσα και παρακολουθούν τους χρήστες που έχουν εγγραφεί με αυτούς.

Η κύρια εταιρεία είπε ότι δεν σχετίζεται ούτε σχετίζεται με τον κλωνοποιημένο ιστότοπο και όλοι πρέπει να γνωρίζουν και να το αποφεύγουν εντελώς. Αποκάλυψε επίσης ότι συνεργάζεται με την επιβολή του νόμου και τις ρυθμιστικές αρχές για να φροντίσει την κατάσταση, καθώς ο κλωνοποιημένος ιστότοπος φαίνεται να είναι απάτη. Επίσης, η εξουσιοδότηση της κύριας εταιρείας δεν της δίνει το δικαίωμα να εκχωρήσει μια άλλη οντότητα για την προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών της στη Μαλαισία.

Άλλες εταιρείες επίσης έκαναν μαύρη λίστα

Εκτός από τον κλωνοποιημένο ιστότοπο Admiral Markets, η SC έχει επίσης απαριθμήσει μαύρες λίστες ορισμένων εταιρειών κρυπτογράφησης και FX που πιστεύουν ότι λειτουργούν χωρίς κατάλληλη κανονιστική εξουσιοδότηση. Αυτές οι εταιρείες περιλαμβάνουν HM Wealth Management, Syarikat Tiens Syariah, Forex Islamic Account, καθώς και Pocket Option.

Η ρυθμιστική αρχή έχει προειδοποιήσει τους πολίτες να μην εμπλέκονται σε επιχειρηματικές συναλλαγές με την κλωνοποιημένη υπηρεσία ή να επενδύουν σε εταιρείες που δεν έχουν καταχωριστεί ή διαθέτουν άδεια από την Επιτροπή Εποπτείας.

Το SC είπε ότι οποιοσδήποτε ασχολείται με οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς να λάβει την απαιτούμενη άδεια ή επικύρωση από τον φύλακα διαπράττει αδίκημα. Ο ρυθμιστής πρόσθεσε ότι κάθε καταδικασμένο άτομο ή ομάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών.

Source