Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες βλέπουν την πτήση, οι κρατήσεις διακοπών ανεβαίνουν στην ελπίδα για επανεκκίνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες δήλωσαν ότι έχουν σημειώσει αύξηση των κρατήσεων διακοπών μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τον οδικό χάρτη εκτός κλειδώματος.

Η EasyJet είπε ότι οι κρατήσεις πτήσεων αυξήθηκαν πάνω από 300% ενώ ο Thomas Cook μίλησε για αύξηση 100%, αφού η Βρετανία παρουσίασε σχέδια για επανεκκίνηση διεθνών ταξιδιών, υπονοώντας ότι τα σύνορα θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά από τα μέσα Μαΐου.

Οι αεροπορικές εταιρείες που εδρεύουν στη Βρετανία ανέφεραν ότι τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο σε προορισμούς παραλίας όπως η Κύπρος, η Μάλαγα, το Αλικάντε και η Πάλμα στην Ισπανία, το Φάρο στην Πορτογαλία και η Κρήτη, Ελλάδα, ήταν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί με παραθεριστές που επιθυμούν να ταξιδέψουν τον Αύγουστο.

Ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος ήταν οι επόμενοι πιο δημοφιλείς μήνες.

Οι κρατήσεις πραγματοποιήθηκαν παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με το πώς και πότε μπορούν να ανοίξουν ξανά τα διεθνή δρομολόγια.

Οι παραθεριστές θα μάθουν περισσότερα στις 12 Απριλίου όταν η κυβέρνηση δημοσιεύσει μια ταξιδιωτική κριτική. Έχει πει ότι η απαγόρευση κλειδώματος στα περισσότερα διεθνή ταξίδια θα παραμείνει έως τις 17 Μαΐου τουλάχιστον.

Το πρόγραμμα εμβολίων της Βρετανίας εξελίσσεται ραγδαία και πάνω από 17,7 εκατομμύρια άνθρωποι, ή το ένα τέταρτο του πληθυσμού, είχαν ήδη λάβει την πρώτη δόση της τρυπήματος.

Αυτό δίνει ελπίδα σε αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικές εταιρείες που είναι απελπισμένες να αρχίσουν να κερδίζουν έσοδα μετά από πανδημικούς περιορισμούς ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι σε θέση να επαναφέρει τις απαγορεύσεις διακοπών και τους περιορισμούς καραντίνας και να επιτρέψει ταξίδια από τα μέσα Μαΐου.

Οι ξένες κυβερνήσεις πρέπει επίσης να συμφωνήσουν ότι οι Βρετανοί παραθεριστές μπορούν να επισκεφθούν χωρίς την ανάγκη καραντίνας. Επί του παρόντος, η Γαλλία και η Ισπανία, για παράδειγμα, έκλεισαν τα σύνορά τους στους Βρετανούς λόγω νέων παραλλαγών του κοροναϊού.

Source