Οι μελέτες εμβολιασμού κατά του κορανοϊού συνεχίζονται στον κόσμο … Η TRNC βρίσκεται σε αναμονή

Νέος τύπος Κορωνοϊός Ενώ έχουν ξεκινήσει μελέτες εμβολιασμού κατά της επιδημίας σε πολλές χώρες του κόσμου, πολλές χώρες που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τον εμβολιασμό μετράνε τις ημέρες για την παράδοση των εμβολίων που παραγγέλνουν.

Ο πιο ισχυρός τρόπος πρόληψης μολυσματικών ασθενειών και ΚορωνοϊόςΕνώ τα εμβόλια, τα οποία είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος προστασίας έναντι του Ε, γίνονται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, οι μαζικές μελέτες εμβολιασμού συνεχίζονται γρήγορα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεκίνησε την παραγωγή εμβολίων, η οποία είναι η μεγαλύτερη ελπίδα στην επιδημία, ήταν η Αγγλία στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ το εμβόλιο Pfizer / BioNTech, το οποίο επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί ευρέως, χορηγήθηκε για πρώτη φορά σε μια γυναίκα 90 ετών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Κόβεντρι.

Μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) επιτάχυναν επίσης τις μελέτες εμβολιασμού, ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) Κορωνοϊός Με την έγκριση του εμβολίου, τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την BioNTech και την Pfizer παραδόθηκαν σε όλες τις χώρες της ΕΕ στις 26 Δεκεμβρίου.

Πρώτα στη Γερμανία Κορωνοϊός Ο εμβολιασμός δόθηκε στον 101χρονο Edith Kwoizalla, ο οποίος ζούσε σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Halberstadt, στις 26 Δεκεμβρίου και την επόμενη μέρα, ξεκίνησαν εκτεταμένες προσπάθειες εμβολιασμού σε χώρες της ΕΕ.

Οι χώρες έδωσαν προτεραιότητα σε ηλικιωμένους που διατρέχουν κίνδυνο και σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας

Η ΕΕ αποφάσισε να λάβει άλλα 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξαν οι BioNTech και Pfizer. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ursula von der Leyen ανακοίνωσε ότι με επιπλέον 100 εκατομμύρια που θα ληφθούν, θα έχουν 300 εκατομμύρια δόσεις αυτού του εμβολίου.

ΠΡΩΤΟΣ ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ στις 14 Δεκεμβρίου

ABD’de ΚορωνοϊόςΕνώ το εμβόλιο που αναπτύχθηκε κατά της πρώτης χορηγήθηκε σε νοσοκόμα στη Νέα Υόρκη στις 14 Δεκεμβρίου, ο αριθμός αυτών που εμβολιάστηκαν σε όλη τη χώρα ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια.

ABD’de Κορωνοϊός Ο Joe Biden, εκλεγμένος πρόεδρος και ο Kamala Harris, εκλεγμένος αντιπρόεδρος, εμβολιάστηκαν επίσης μπροστά από τις κάμερες. Ενώ ο Biden έλαβε το εμβόλιο Pfizer / BioNTech, ήταν από το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τον Harris Moderna.

Ο Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Alex Azar και Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ Dr. Ενώ ο Anthony Fauci πήρε επίσης το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τη Moderna, το διοικητικό επίπεδο του στρατού εμβολιάστηκε επίσης μπροστά από τις κάμερες για να ενθαρρύνει τους στρατιώτες και το κοινό να εμβολιαστούν.

Ενώ έχει αναφερθεί ότι το εμβόλιο, το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται σε επαγγελματίες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ, προκάλεσε αλλεργικές παρενέργειες σε μικρό αριθμό ατόμων, σημειώνεται ότι οι αλλεργικές αντιδράσεις που εμφανίστηκαν 10 λεπτά μετά τη χορήγηση του εμβολίου και ότι αυτά τα άτομα ήταν σε καλή υγεία.

Το εμβόλιο Pfizer / BioNTech άρχισε να εφαρμόζεται στον Καναδά στις 15 Δεκεμβρίου.

Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΜΟΡΦΩΣΗ ξεκινά σε όλες τις περιοχές της Ρωσίας

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις 15 Δεκεμβρίου ΚορωνοϊόςΑνέφερε ότι ξεκίνησε ο μαζικός εμβολιασμός.

Ενώ η συλλογική εφαρμογή του εμβολίου Pfizer / BioNTech στο Ισραήλ ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε ότι οι πρώτοι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη θα εμβολιαστούν. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπινιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν εμβολιάστηκαν ζωντανά στις 19 Δεκεμβρίου.

Επίσης στην Κόστα Ρίκα, τη Χιλή και το Μεξικό στις 24 Δεκεμβρίου ΚορωνοϊόςΕνώ ξεκίνησαν μελέτες εμβολιασμού, το εμβόλιο “Sputnik V” της Ρωσίας, το οποίο επετράπη να χρησιμοποιηθεί στην Αργεντινή, χορηγήθηκε για πρώτη φορά σε επαγγελματίες υγείας στις 29 Δεκεμβρίου.

Στα Βαλκάνια, η Σερβία έγινε η πρώτη χώρα που ξεκίνησε μελέτες εμβολιασμού στις 24 Δεκεμβρίου. Η πρωθυπουργός Άννα Μπρνάμπικ είχε το πρώτο εμβόλιο στη Σερβία

Στο Κουβέιτ, στις 24 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Σέιχ Σάμπαντ Khalid al-Sabah είχε το πρώτο εμβόλιο, ενώ στη Σαουδική Αραβία, ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman και ο υπουργός Υγείας Tevfik er-Rabia ήταν επίσης Κορωνοϊός Έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου του.

Έχουν επίσης ξεκινήσει μελέτες εμβολιασμού στο Ομάν και το Μπαχρέιν.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τοπικές πηγές στην Κίνα, όπου προήλθε ο ιός, περισσότερα από 1 εκατομμύριο άτομα εμβολιάστηκαν στο πλαίσιο των μελετών εμβολιασμού στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, μια κοινή επιχείρηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), της Παγκόσμιας Συμμαχίας Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (GAVI) και του Συνασπισμού Καινοτομίας για την Επιδημία Ετοιμότητας (CEPI) θα προσφέρει 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις σε 92 χώρες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος τον επόμενο χρόνο. Κορωνοϊός το εμβόλιο σχεδιάζεται να διανεμηθεί.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Παραγγελία νέου τύπου από την Κίνα Κορωνοϊός Το αεροπλάνο που μετέφερε την πρώτη παρτίδα εμβολίου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας Esenboğa.

Κορωνοϊός Το αεροπλάνο τύπου “Boeing 777” με αριθμό πτήσης “TK 6175”, που ανήκει στην Turkish Airlines με εμβόλια, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας Esenboğa στις 04.44 π.μ. στην ΤΔΒΚ.

Η TRNC ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 300 ΧΙΛΙΑ ΔΟΣΕΙΣ

Το γεγονός ότι υπήρχαν μόνο 3 εκατομμύρια δόσεις στο πρώτο μέρος έθεσε το ερώτημα για το πότε τα εν λόγω εμβόλια θα έρθουν στην ΤΔΒΚ.

Ο πρωθυπουργός Χαμάζα Έρσαν Σανέρ, Το μέλλον της ΤΔΒΚ από την Τουρκία που δηλώνει το εμβόλιο διέταξε την ΤΔΒΚ από την Τουρκία ανακοίνωσε ότι η απόφαση να στείλει 300 χιλιάδες δόσεις εμβολίου.

50 χιλιάδες δόσεις αναμένεται να μεταφερθούν στην ΤΔΒΚ στο πρώτο στάδιο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΥΠΡΟ

Οι διαδικασίες εμβολιασμού ξεκίνησαν μετά τους εμβολιασμούς που έφτασαν στη Νότια Κύπρο το Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου.

Ο Έλληνας ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης εμβολιάστηκε επίσης τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου.

.Source