Οι νέοι υποστηρίζουν τη συνύπαρξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων

Από τον Κωστή Πιτσιλούδη

Μετά τις λεγόμενες «προεδρικές εκλογές» στην τουρκική κοινότητα της Κύπρου, τις «ταραχώδεις προσπάθειες της Τουρκίας να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη», την τουρκική αριστερή προοδευτική νεολαία της Κύπρου, που θέλει να δείξει την αντίδρασή τους στους δρόμους.

Σε πρόσφατα γεγονότα στα κατεχόμενα εδάφη, διάφορες αριστερές οργανώσεις έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να απαιτήσουν δημοκρατία, ειρήνη και λύση στο Κυπριακό.

Η μαχητικότητα, η ειλικρίνεια και οι απαιτήσεις των οργανωμένων κομμάτων, καθώς και η πλατφόρμα «March for Peace», η οποία διοργάνωσε την τελευταία εκδήλωση στις 5/12, έγιναν δεκτές από μεγάλο αριθμό νέων Κυπρίων.

Τρεις νέοι Κύπριοι Τούρκοι μιλούν στο Χαράβι για τους στόχους αυτών των εκδηλώσεων και τις πολιτικές τους προτάσεις

Ταυτόχρονα, αναλύουν τα προβλήματα της νεολαίας, τονίζοντας ότι μόνο η λύση του Κυπριακού θα φέρει την αναμενόμενη ευημερία στον λαό της Κύπρου.

Nesrin Kambaz. Ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους

129868666 3440575979352975 435005256916265903 n1:

«Θέλουμε να αλλάξουμε την αντίληψη της ειρήνης στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. “Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για το Κυπριακό, επειδή οι άνθρωποι δυσκολεύονται να καταλάβουν τι σημαίνει πραγματικά η ειρήνη, τι οφέλη μπορεί να αποφέρει εάν επιτευχθεί για όλους τους ανθρώπους”, δήλωσε η Nesrin Kambaz, της Πλατφόρμας Ειρήνης. Ομιλητής:

Τόνισε ότι η «Ειρηνική Πορεία» πραγματοποιήθηκε για να στείλει ένα μήνυμα ότι οι Τουρκοκύπριοι γνωρίζουν τώρα περισσότερο τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, ότι μπορεί να υπάρξει ειρήνη για όλους τους ανθρώπους.

“Η πλατφόρμα March for Peace είναι μια νέα πλατφόρμα, επομένως δεν είχαμε εμπειρία από άλλους οργανισμούς και πολιτικά κόμματα. Ως αποτέλεσμα, η νεολαία του κόμματος μας βοήθησε πολύ όσον αφορά την ηγεσία και την εμπειρία, αλλά το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν η πεποίθηση ότι “σπαταλάτε το χρόνο σας” “Γι ‘αυτό πιστεύουμε ότι η πλατφόρμα είναι σημαντική, επειδή έχουμε δείξει στους ανθρώπους ότι δεν χάνουμε το χρόνο μας, ότι τα δεδομένα μπορούν πραγματικά να αναποδογυριστούν όταν οι άνθρωποι έχουν κάποιο σκοπό”, δήλωσε η Nesrin Kambaz.

Ερωτηθείς εάν οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν, ο Nesrin Kambaz είπε ότι θα το συνεχίσει, ενώ ταυτόχρονα στοχεύει στη βελτίωση της σχέσης μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των κυπριακών κομμάτων.

“Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια μακρά διαδικασία, αυτή η αλλαγή δεν θα συμβεί σύντομα. “Αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι εάν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, όλα θα είναι καλύτερα”, είπε, τονίζοντας ότι η πραγματική ειρήνη θα επιτευχθεί όχι μόνο μέσω μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, αλλά και με ειλικρινή πρόθεση να καθιερωθεί φιλία μεταξύ των δύο κοινοτήτων. ,

“Ως πλατφόρμα, ελπίζουμε να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων σχετικά με τη δημιουργία πραγματικής ειρήνης στο νησί”, κατέληξε.

Dojukan Akdeniz. Η φλόγα της γενιάς μας θα είναι σε θέση να ζήσει μαζί

31357626 2049336338413288 8853294470397952000 n1:

“Πραγματοποιούμε διαδηλώσεις διότι στις τελευταίες” εκλογές “είδαμε το παράπτωμα του κ. Τατάρ և του κόμματός του (για παράδειγμα, του Κόμματος Εθνικής Ενότητας), που δεν σέβονται την κοινότητά μας, είναι ενάντια στη δημοκρατία και την ελευθερία. “Ως νέοι, θέλουμε να ζήσουμε σε συνθήκες ελευθερίας και δημοκρατίας, σε μια κοινή πατρίδα με τους Έλληνες της Κύπρου”, δήλωσε ο Ντο Ντι-Ακνεντέζ, ηγέτης της νεολαίας του Τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος (CTP).

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική νεολαία στην Κύπρο, ο Ντο νούκεν Ακντενίζ τόνισε ότι το κύριο πρόβλημα είναι το οικονομικό και, αντίστοιχα, η έλλειψη θέσεων εργασίας.

«Ανησυχούμε επίσης για την εθνικότητά μας. Φυσικά, είμαστε Κύπριοι, πιστεύουμε. Ωστόσο, το εκκρεμές ζήτημα του Κυπριακού δημιουργεί επίσης πολιτιστικά προβλήματα για εμάς. “Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους, ως κίνημα νεολαίας, στηριζόμαστε στο αριστερό κίνημα για μια ειρηνική λύση στην Κύπρο”, εξήγησε.
Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι οι νέοι στις δύο κοινότητες δεν έχουν την ίδια επικοινωνία με τους πατέρες και τους παππούδες τους, ο Ντουκουκάν Ακντενίζ είπε, “Οι παππούδες μας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μαζί, οι γονείς μας προσπάθησαν να μείνουν σε επαφή. “Πιστεύω ότι η φλόγα της γενιάς μας θα είναι σε θέση να ζήσει μαζί.”

“Πιστεύω ότι πρέπει να διατηρήσουμε επαφή μεταξύ μας έτσι ώστε η φλόγα της ειρήνης να παραμείνει και στις δύο πλευρές. Η μόνη αντίσταση στην αποξένωση μεταξύ μας είναι η επικοινωνία. “Χρειαζόμαστε αμοιβαία κατανόηση, συμπόνια, αλλά πολύ κοινά γεγονότα”, πρόσθεσε.

Τελικά ανέφερε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα διατηρήσουμε την ηρεμία στις καρδιές μας, և όταν περάσουν οι επιδημίες T / C և E / K, θα πραγματοποιήσουν πολλές εκδηλώσεις μαζί.

Ράιφ Κανλιόγλου. Η ιστορία δεν σταματά με την «επιλογή» του Τατάρ

128671391 856438221793423 9068376719654919482 o1:

«Εμείς, οι νέοι, δεν θέλουμε να καταγράφεται η ειρήνη μόνο στα χαρτιά. Θέλουμε να οικοδομήσουμε ειρήνη με τους Ελληνοκύπριους μέσω κοινών μηχανισμών, κοινών αγώνων και στόχων. Γι ‘αυτό παλεύουμε. “Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και να σημειώσουμε πρόοδο μαζί”, δήλωσε η ακτιβίστρια Ράιφ Κανλιόγλου.

Εξήγησε ότι οι πρόσφατες πορείες της τουρκοκυπριακής κοινότητας θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης στον κυπριακό λαό, τονίζοντας ότι οι τουρκοκύπριοι προοδευτικοί νέοι θέλουν να κάνουν σταθερά, τολμηρά βήματα προς την επανένωση της Κύπρου. «Εμείς, οι νέοι, ενδιαφερόμαστε για την ειρήνη και την επανένωση της Κύπρου, γιατί μιλάμε για το μέλλον μας, το μέλλον της χώρας μας», είπε.

Δήλωσε επίσης ότι στην αρχή υπήρχαν 10-15 άτομα που διοργάνωσαν πολλές εκδηλώσεις, αλλά με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να έχουν αυξανόμενη επιρροή στον κόσμο. “Από αυτό το μικρό κελί γεννήθηκε ένα κίνημα που έκανε πολλές πληροφορίες για το ICR”, είπε.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, ο Ράιφ Κανλιόγλου είπε ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν ειρηνικά στην πατρίδα τους, ότι δεν υπάρχουν ευκαιρίες εργασίας. “Η τρέχουσα οικονομική κατάσταση μεταφέρει όλο και περισσότερους νέους στο εξωτερικό, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο.”

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των «προεδρικών εκλογών», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο εθνικισμός είναι πιο εύπεπτος. “Οι Τάταροι υποστηρίχθηκαν από το τουρκικό κατεστημένο και τους εποίκους. Οι πολιτικές του μπορούν να περιγραφούν ως εθνικιστές. “Ο κύριος στόχος τους είναι να αναγνωρίσουν το tdbk ως κράτος, είναι ενάντια στη συνύπαρξη του λαού μας”, είπε.

Τέλος, τόνισε ότι η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων θέλει να βρει λύση στο Κυπριακό με βάση το ΔΠΔ, οπότε θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, προσθέτοντας ότι η ιστορία δεν τελειώνει με την «επιλογή» του Τατάρ.

Χαιρετισμούς EDON!

Γ. Γ. Έντον. Ο ΕΔΟΝ είναι με τους Τουρκοκύπριους σε αυτόν τον απαραίτητο αγώνα

49338673 2175682299161743 932526627907174400 o1 e1609006792438
“Εμείς, ως ΕΔΟΝ, καλωσορίζουμε την κινητοποίηση των Τουρκοκυπρίων, ιδίως της νεολαίας”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Σέρος Κουλάς.

Πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι αντιτίθενται στην προσπάθεια της Τουρκίας να σιωπήσει οποιαδήποτε αντιφρονούντα φωνή στα κατεχόμενα εδάφη, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζονται ενάντια στα αρνητικά δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά τα αποτελέσματα των «προεδρικών εκλογών».

Σημείωσε ότι παρά τις πρακτικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από την επιδημία, τους περιορισμούς που μας εμποδίζουν να είμαστε μαζί στο δρόμο, η EDON είναι μαζί τους σε αυτόν τον σημαντικό και απαραίτητο αγώνα.

Ακολουθήστε μας στις Ειδήσεις Google!


Source