Οι νοσοκόμες αποσύρουν την απειλή απεργίας (Ενημερώθηκε)

Φωτογραφία αρχείου

Αξιωματούχοι της κρατικής υπηρεσίας υγείας (Okypy) πραγματοποίησαν συνάντηση με εκπροσώπους της κρατικής ένωσης νοσηλευτών Pasyno την Πέμπτη δεν τους αποτρέπουν από τη διεξαγωγή διήμερης απεργίας που ξεκινά στις 7 π.μ. στις 19 Απριλίου και τελειώνει την ίδια ώρα στις 21 Απριλίου σε διαμαρτυρία θέματα που αντιμετωπίζουν οι νοσοκόμες στα κρατικά νοσοκομεία

Σύμφωνα με τον Okypy, η συνάντηση ήταν επιτυχής και οι νοσοκόμες αναμένεται να διακόψουν την απεργία αφού συζητήθηκαν λεπτομερώς οι λεπτομέρειες των καταγγελιών τους.

Την Πέμπτη το πρωί, μια δήλωση που εξέδωσε ο Pasyno ανέφερε ότι η απόφαση να κηρυχθεί η απεργία ελήφθη μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία μεταξύ των μελών της.

Η ένωση κάλεσε επίσης τις νοσοκόμες να απόσχουν από το να κάνουν οποιαδήποτε υπερωριακή εργασία προς το παρόν και ζήτησαν εβδομαδιαία ημέρα ανάπαυσης από όλες τις διοικήσεις όλων των κρατικών νοσοκομείων στην Κύπρο.

Τέλος, προειδοποίησε ότι η έλλειψη ανταπόκρισης από την κρατική υπηρεσία υγείας (Okypy) θα οδηγούσε τελικά σε πιο σοβαρές ενέργειες στο μέλλον, οι οποίες, προς το παρόν, φαίνεται να έχουν αποφευχθεί.

Source