Οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας να κλείσουν την υπόθεση. Τι να κάνω και τι δεν πρέπει να κάνω;

Ενδείξεις για μολυσμένες περιπτώσεις COVID-19 – Λεπτομέρειες από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε δήλωση στις οδηγίες σχετικά με τη στενή σχέση μεταξύ καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, όσοι αναφέρουν στενή επαφή δεν θα πρέπει να κάνουν μια γρήγορη εξέταση κατά παράβαση της καραντίνας τους, αλλά θα πρέπει να συγκρατηθούν, περιμένοντας το διορισμό μιας εξέτασης PCR μέσω κλινικών δημόσιας υγείας.

Η ανακοίνωση είναι αναλυτική.

Λόγω μεμονωμένων περιπτώσεων μη συμμόρφωσης από πολίτες που συνδέονται στενά με την περίπτωση του κορανοϊού, το Υπουργείο Υγείας επαναλαμβάνει ότι όσοι εξετάζουν θετικά είτε για PCR είτε για ταχεία δοκιμή αντιγόνων θεωρούνται επιβεβαιωμένα με COVID Περιορίστε և ενημερώστε τις στενές επαφές τους αμέσως.

Οι στενοί σύνδεσμοι που δηλώνει η υπόθεση με τη μονάδα επιδημιολογικής παρακολούθησης πρέπει να ακολουθούν τις ακόλουθες οδηγίες:

– Όταν ένα άτομο που είναι θετικό για τον ιό SARS-CoV-2 ενημερώνει ένα άτομο ότι θα αναφέρει στη μονάδα επιδημιολογικής παρακολούθησης ως στενή επαφή, θα πρέπει να περιορίσει αυτόματα τον εαυτό του και να περιμένει τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

– Τα άτομα που αναφέρουν ως στενές επαφές λαμβάνουν ένα μήνυμα κειμένου εντός 24 ωρών από την αποστολή των στοιχείων της υπόθεσής τους με στενές οδηγίες επικοινωνίας.

– Στη συνέχεια, τις επόμενες μέρες, το Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσει ένα τηλεφώνημα – μια ρύθμιση για τη δειγματοληψία για τη διενέργεια μοριακής εξέτασης (δοκιμή PCR) μέσω κλινικών δημόσιας υγείας. Κανένας με στενή επαφή δεν πρέπει να πάει σε μέρη εξέτασης ή ταχείες δοκιμές, παραβιάζοντας τους περιορισμούς του. Επιπλέον, η εξέταση ενός τεστ αμέσως μετά την αντιμετώπιση μιας θετικής περίπτωσης μπορεί να δώσει παραπλανητικά αποτελέσματα (ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα) չի δεν απελευθερώνει ένα άτομο με αρνητικό αποτέλεσμα από υποχρεωτική απομόνωση. Διευκρινίζεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις οι στενές επαφές υπόκεινται σε μοριακή εξέταση και όχι στη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

– Η περίοδος απομόνωσης στενών επαφών ορίζεται σε 14 ημέρες. Ένα άτομο που ορίζεται ως στενή επαφή μπορεί να απελευθερωθεί από καραντίνα για έως και 14 ημέρες εάν εκτελέσει δοκιμή PCR τη 10η ημέρα μετά την επαφή με την επιβεβαιωμένη περίπτωση և έχει αρνητικό αποτέλεσμα εφόσον δεν εμφανίζει συμπτώματα. Εάν έχετε συμπτώματα λοίμωξης COVID-19 οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας և ακολουθήστε τις ιατρικές σας οδηγίες.

Source