Οι οδηγοί ταξί κλαίνε αίμα

Η απουσία τουριστών και μαθητών λόγω της πανδημίας επηρέασε αρνητικά τους οδηγούς ταξί. Οι οδηγοί ταξί, που δεν μπόρεσαν να εργαστούν από τον Μάρτιο, δεν μπορούν να φέρουν ψωμί στο σπίτι τους. Παρόλο που δεν λειτούργησαν, όλοι οι φορολογούμενοι απαιτήθηκαν και έφτασαν στο σημείο της εξέγερσης. Εκτός από την έλλειψη εργασίας, τα παράνομα ταξί και τα μικρά λεωφορεία που ασχολούνται με τις υπεραστικές μεταφορές μεταφέρουν επίσης τον τομέα σε εξαφάνιση.

Μιλώντας στο Cyprus Post, ο Πρόεδρος της Ομάδας Οδηγών Ταξί της Αμμοχώστου Μουχάμετ Μπιμπέρογλου είπε ότι χειροτερεύουν καθημερινά και αναμένουν υποστήριξη από το κράτος.

“ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΔΗΓΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΟΥΝ”

Ο Muhammet Biberoğlu, ο Πρόεδρος της Ένωσης Οδηγών Ταξί της Αμμοχώστου, ο οποίος έχει συνολικά 350 μέλη από τις περιοχές της Αμμοχώστου και της Iskele, δήλωσε ότι από τον περασμένο Μάρτιο, τα πράγματα επιδεινώθηκαν μέρα με τη μέρα λόγω της έλλειψης τουριστών και μαθητών. Σημειώνοντας ότι το κράτος συνέβαλε σε ορισμένους από τους ιδιοκτήτες ταξί, αλλά οι συνεισφορές δεν συνεχίστηκαν, ο Biberoğlu τόνισε ότι αυτό δεν ήταν λύση. Δηλώνοντας ότι οι οδηγοί ταξί των οποίων η ασφάλιση δεν καλύπτεται δεν μπορούν να επωφεληθούν από αυτές τις εισφορές, ο Biberoğlu ζήτησε από το κράτος να παρέχει μηνιαίες εισφορές σε εγγεγραμμένους οδηγούς ταξί που έχουν άδεια οδήγησης ταξί.

Δηλώνοντας ότι οι οδηγοί ταξί που δεν μπορούσαν να κερδίσουν κανένα εισόδημα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν μπορούσαν να πάρουν σπίτι ψωμί, ο Biberoğlu είπε, «Είμαστε τα παιδιά μας, έχουμε χρέη. Κανείς δεν ακούει τις φωνές μας. Θέλουμε να υποστηρίξουμε τους οδηγούς ταξί σε ευρωπαϊκές χώρες », είπε.

“Θέλουν τον φόρο για την εργασία που δεν δουλεύουμε”, δήλωσε ο Μπιμπέρογλου, και σημείωσε ότι το κράτος πρέπει να υποστηρίξει ολόκληρη την κοινότητα οδηγών ταξί, όπως ζητήθηκε, και αντέδρασε λέγοντας “πώς μπορούν οι άνθρωποι που δεν εργάζονται να πληρώσουν τα χρέη τους”.

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ, ΜΙΝΙΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΥΞΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΑ

Σημειώνοντας ότι οι οδηγοί ταξί κλαίνε αίμα για περίπου ένα χρόνο, ο δήμαρχος Muhammet Biberoğlu είπε ότι σαν να μην ήταν αρκετή η έλλειψη εργασίας, αυτοί που ασχολήθηκαν με παράνομους οδηγούς ταξί με υπεραστικά λεωφορεία και ενοικιαζόμενα οχήματα υπονόμευσαν επίσης τη δουλειά του οδηγού ταξί.

Δηλώνοντας ότι τα υπεραστικά λεωφορεία που πρέπει να μεταφέρουν πελάτες από τη στάση στη στάση μεταφέρουν πελάτες σαν να είναι μίνι λεωφορεία στην πόλη, ο Biberoğlu είπε: «Τα υπεραστικά λεωφορεία συλλέγουν πελάτες σαν να είναι μίνι λεωφορεία, εμποδίζοντας τον οδηγό ταξί να μεταφέρει πελάτες τουλάχιστον στη στάση».

Δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία νομοθεσία για άτομα που ασχολούνται με παράνομη οδήγηση ταξί με ομάδες που έχουν δημιουργηθεί μέσω Whatsapp, ο Biberoğlu είπε: «Πιάζουμε παράνομους οδηγούς ταξί και τους παραδίδουμε στην αστυνομία. Κόβουν πρόστιμα και τα απελευθερώνουν, δεν τα παρατάνε γιατί δεν έχουν αποτρεπτική ποινή », είπε.

.Source