Οι οπαδοί της Rangers σπάσουν το κλείδωμα για να συγκεντρωθούν έξω από το ξέσπασμα Ibrox και Holyrood Covid

JUNIOR JABS

Τα παιδιά SCOTS θα μπορούσαν να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 έως το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον καθηγητή Jason Leitch.

Μιλώντας κατά τη σημερινή ενημέρωση του Covid, ο καθηγητής Leitch είπε ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να εμβολιαστούν κατά του Covid μέχρι το φθινόπωρο ή το χειμώνα του τρέχοντος έτους.

Είπε: “Υπάρχουν συνεχείς δοκιμές εμβολιασμού σε νεότερους ανθρώπους, μέχρι τα μικρά παιδιά – που διευθύνονται από ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Σκωτία και σε όλο τον κόσμο με τις φαρμακευτικές εταιρείες.

“Με τον καιρό θα περίμενα ότι σίγουρα θα εμβολιάσουμε τα παιδιά κατά του Covid. Μπορεί να είναι ο δεύτερος γύρος του εμβολιασμού, το φθινόπωρο-χειμώνα του τρέχοντος έτους, εάν όλες αυτές οι δοκιμές πάνε καλά.”

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ

Η NICOLA STURGEON αποκάλυψε ότι ελπίζει ότι μπορούν να γίνουν «σημαντικές αλλαγές» στους κανόνες κλειδώματος σχετικά με τη συνάντηση με τους αγαπημένους τους ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Ο Πρώτος Υπουργός είπε ότι η διάθεση του εμβολιασμού και η μείωση του αριθμού των περιπτώσεων είναι «πραγματική ενθάρρυνση, η μεγαλύτερη κανονικότητα βρίσκεται στον ορίζοντα».

Και θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι Σκωτσέζοι θα μπορούν να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε εξωτερικούς χώρους, καθώς η κ. Sturgeon υπαινίχθηκε τις πιθανές “σχετικά μικρές αλλά σημαντικές” αλλαγές στους κανόνες συνάντησης.

Η κα Sturgeon θα ανακοινώσει οποιαδήποτε αλλαγή στο Holyrood στην εβδομαδιαία αναθεώρηση την Τρίτη.

Αλλά προειδοποίησε τους Σκωτσέζους να μην «παρασυρθούν» και να επιτρέψουν στον Κόβιντ να προχωρήσει να γλιστρήσει.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ

Η SCOTLAND κατέγραψε 498 νέες περιπτώσεις Covid-19, καθώς 11 θάνατοι έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 24 ώρες.

Μιλώντας κατά την καθημερινή ενημέρωση του Covid, η Nicola Sturgeon αποκάλυψε ότι το σύνολο των περιπτώσεων κοροναϊού της Σκωτίας έχει πλέον φτάσει τα 204.553.

Ο πρώτος υπουργός αποκάλυψε ότι 666 ασθενείς υποβάλλονταν σε θεραπεία στο νοσοκομείο χθες το βράδυ, μείωση 52, με 64 άτομα να αγωνίζονται για τη ζωή τους σε εντατική θεραπεία, μείωση τριών

Οι νέες περιπτώσεις αντιπροσωπεύουν το 3,1% των ατόμων που είχαν δοκιμαστεί για τον ιό.

Και από τις 8.30 π.μ. σήμερα το πρωί, 1.717.672 άνθρωποι έλαβαν τώρα την πρώτη δόση του εμβολίου – αύξηση 29.064 από χθες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΙΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Μια μαμά SCOTS φοβόταν ότι θα πέθανε από τον Covid και πίστευε ότι “θα έπρεπε να γράψει ένα γράμμα” για να αποχαιρετήσει τους γιους της.

Ο αιδεσιμότατος Τζούλι Ρένικ, 61 ετών, προσβλήθηκε από τον ιό τον περασμένο Απρίλιο και είπε ότι η εμπειρία ήταν «τρομακτική» καθώς «την έκανε».

Με κάθε ανάσα μια «φρικτή έκπληξη», η Rev Rennick φοβόταν ότι μπορεί να μην ταρακουνήσει τον Covid και ήταν έτοιμη να αρχίσει να προετοιμάζει τα αντίο της στους τρεις γιους της.

Άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα, με υψηλή θερμοκρασία, πόνο στις αρθρώσεις και ένιωσε σαν να αναπνέει από ένα «υγρό σφουγγάρι».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Το LOCKDOWN πρέπει να διευκολυνθεί νωρίτερα, καθώς οι περιπτώσεις και οι θάνατοι του Covid πέφτουν κατακόρυφα, δήλωσε ένας κορυφαίος ειδικός.

Ο καθηγητής Tim Spector, ο οποίος ηγείται της μελέτης της εφαρμογής ZOE, δήλωσε ότι οι νέες περιπτώσεις κοροναϊού έχουν μειωθεί κατά 15% σε μια εβδομάδα.

Είπε την περασμένη εβδομάδα ότι υπήρχαν 9.545 καθημερινές νέες μολύνσεις Covid κατά μέσο όρο – και ο αριθμός αυτός έχει πλέον μειωθεί σε 8.111 περιπτώσεις την ημέρα.

Έγινε μετά την υποχώρηση των περιπτώσεων την περασμένη εβδομάδα εν μέσω φόβων για νέες παραλλαγές που παρακωλύουν τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης από το κλείδωμα, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος των σχολείων την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΤΟ ΑΡΩΜΑ

Οι σκύλοι SNIFFER θα μπορούσαν να πάρουν τις πρώτες περιπτώσεις Covid σε ποδοσφαιρικούς αγώνες πριν οι δοκιμές να εντοπίσουν μια λοίμωξη.

Οι δοκιμές που διεξήχθησαν σε ένα βελγικό ποδοσφαιρικό σύλλογο είδαν τους έξυπνους κυνηγόσκυλους να μυρίζουν κοροναϊό σε ανθρώπους περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από τη λήψη ρινικών επιχρισμάτων.

Η εταιρεία σκύλων sniffer K9 Detection αναφέρει ότι είχε “θεαματικά” αποτελέσματα από τον πιλότο.

Βρήκαν ότι μια «μυρωδιά κορώνας» μπορεί να βρεθεί από τα σκυλιά από την πρώτη ημέρα της μόλυνσης.

Οι παίκτες του KV Oostende είχαν μπαστούνια μασχάλης για να μυρίζουν τα σκυλιά και δοκιμές PCR για τα εργαστήρια για αρκετούς μήνες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Source