Οι ουρανοί άνοιξαν. Χαλάζι και δυνατές βροχές … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Πολλά προβλήματα σε διάφορα μέρη του οδικού δικτύου έχουν προκληθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται το πρωί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της έντονης βροχής στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν σε χαμηλή ταχύτητα, να ανάβουν τα φανάρια τους και να διατηρούν την απόσταση τους από τα οχήματα μπροστά.

Επιπλέον, λόγω της έντονης χαλάρωσης νωρίτερα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, σημειώθηκαν δύο συγκρούσεις στο δρόμο χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. Ωστόσο, η ένταση της σύγκρουσης απαιτούσε την παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς ένα από τα εμπλεκόμενα οχήματα ήταν ακινητοποιημένο στη μέση του δρόμου.

Αλυσίδες μόνο στο Τρόοδος

Ταυτόχρονα, οι δρόμοι που οδηγούσαν στο Τρόοδος έγιναν επικίνδυνα ολισθηροί λόγω των χιονοπτώσεων στην περιοχή από το αύριο το πρωί. Συγκεκριμένα, η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο για οχήματα εξοπλισμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος (Platron-Troodos, Carvuna-Troodos, Prodromou-Troodos) εξακολουθούν να είναι ανοιχτοί ΜΟΝΟ για οχήματα εξοπλισμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή τετράτροχα ποδήλατα.

Λεπτομερής πρόγνωση καιρού

Η μάζα κρύου αερίου επηρεάζει την περιοχή, η οποία αναμένεται να μειωθεί σταδιακά τη Δευτέρα.

Ο καιρός θα είναι μερικώς νεφελώδης το απόγευμα, με τοπική βροχόπτωση και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλά βουνά is είναι πιθανό το χιόνι να αναμένεται κατά καιρούς στα χαμηλά βουνά, και το χαλάζι δεν αποκλείεται στα μέρη των καταιγίδων. Σταδιακά τα φαινόμενα εξασθενούν, և ο καιρός θα γίνει κυρίως καθαρός. Ο άνεμος είναι κυρίως βορειοδυτικός, με 4 έως 5 ισχυρούς ανέμους κατά μέσο όρο, αλλά προσωρινά στον άνεμο, έως και 6 δυνατούς ανέμους. Θάλασσα που θα είναι λίγο ανήσυχος στα νοτιοανατολικά, αλλά κυματιστός στα δυτικά και βόρεια.

Ο καιρός θα είναι αίθριος το βράδυ, αλλά θα υπάρξει αύξηση της συννεφιάς στο τοπικό τμήμα. Ο άνεμος είναι βορειοδυτικός προς βορρά, 4 έως 5 μποφόρ είναι κατά μέσο όρο ισχυροί, αλλά πρώτα στον άνεμο, μέχρι πολύ ισχυρούς 6 μποφόρ. Τα νοτιοανατολικά θα είναι λίγο ταραχώδη, τα βόρεια θα είναι ταραχώδη, και τα δυτικά θα είναι ταραχώδη. Η θερμοκρασία θα μειωθεί σε և 4 βαθμούς στην ξηρά, περίπου 8 στην ακτή և έως -2 βαθμούς στα ψηλά βουνά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς νεφελώδης και το απόγευμα είναι δυνατές μεμονωμένες παροδικές βροχές, κυρίως στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι αρχικά θα φυσούν βορειοδυτικά από το βορρά, 4 έως 5 μποφόρ κατά μέσο όρο και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν νοτιοδυτικοί από βορειοδυτικά, συνολικά 4 μποφόρ. Θάλασσα που αρχικά θα είναι λίγο ανήσυχος στα νοτιοανατολικά, αλλά ένα χάος στα δυτικά και βόρεια. Το απόγευμα, θα υπάρξει κάποια σύγχυση στα νοτιοανατολικά και η ανησυχία στο βορρά-βορρά. Η θερμοκρασία θα αυξηθεί σε περίπου 16 βαθμούς στην ξηρά land παράκτια και στα ψηλά βουνά – 6 βαθμούς.

Ο καιρός τη Δευτέρα θα είναι μερικώς νεφελώδης και το απόγευμα είναι δυνατές μεμονωμένες παροδικές βροχές, κυρίως στα βουνά. Η θερμοκρασία θα αυξηθεί ελαφρώς.

Τρίτη և Τετάρτη ο καιρός θα είναι καθαρός, αλλά από καιρό σε καιρό θα υπάρχει αύξηση της συννεφιάς. Η θερμοκρασία θα αυξηθεί σταδιακά ώστε να κυμαίνεται πάνω από τον μέσο όρο του κλίματος.

Τη στιγμή της γραφής, το χιόνι στην πλατεία Τροόδους είχε ύψος 11 εκατοστά.

Source