Οι παγκόσμιες αγορές επικεντρώνονται στη μείωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων

Καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνεχίζουν να μειώνονται, το δολάριο πέφτει έναντι των περισσότερων νομισμάτων των ανεπτυγμένων χωρών τη νέα ημέρα διαπραγμάτευσης.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ υποχώρησε κάτω από τον κινούμενο μέσο όρο των 50 ημερών για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο. Ο δείκτης δολαρίων Bloomberg βρίσκεται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών.

Η Westpac Banking Corp. Το δολάριο έχασε την ελκυστικότητά του αφού οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων «κορυφώθηκαν» και η Ευρώπη ξεπέρασε τα προβλήματα της Ευρώπης στον εμβολιασμό κατά του Covid-19, σύμφωνα με τον Richard Franulovic, Διευθυντή της Στρατηγικής Συναλλαγών.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, παρατηρήθηκε ότι η πτώση που σημειώθηκε από την αρχή της εβδομάδας αντικαταστάθηκε από μια προσπάθεια ανάκαμψης. Στις ΗΠΑ, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε για δύο συνεχόμενες ημέρες, με αύξηση 0,93% την Τετάρτη, με επικεφαλής τις μετοχές πρώτων υλών, ενέργειας και χρηματοδότησης. Ο δείκτης Russell 2000, όπου διαπραγματεύονται μετοχές μικρής κλίμακας, αυξήθηκε πάνω από 2% και ξεπέρασε άλλους δείκτες. Τα Ασιατικά Χρηματιστήρια κέρδισαν αξία υπό την ηγεσία της Nikkei, η οποία αυξήθηκε περισσότερο από 2 τοις εκατό.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

Η Τράπεζα του Καναδά ανακοίνωσε στη συνεδρίασή της την Τετάρτη ότι θα διατηρήσει το επιτόκιο πολιτικής στο 0,25%, μειώνοντας παράλληλα το ποσό των αγορών ομολόγων κατά ένα τέταρτο σε 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

Έτσι, η Τράπεζα του Καναδά έγινε η κεντρική τράπεζα που έδωσε το πρώτο μήνυμα για τη μείωση των αγορών ομολόγων μεταξύ των μεγάλων οικονομιών. Μετά την ανακοίνωση, το καναδικό δολάριο αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Ο Simon Harvey, Ανώτερος Αναλυτής Νομίσματος στο Monex Canada, δήλωσε: «Αυτό είναι ένα πολύ χαοτικό μήνυμα από την Τράπεζα του Καναδά. Κορωνοϊός “Φαίνονται βέβαιοι ότι η οικονομική ανάκαμψη θα είναι σταθερή καθώς υποχωρεί το τελευταίο κύμα των υποθέσεων τους”, είπε.

Πηγή: Bloomberg HT

.Source