Οι παγκόσμιες αγορές σε «διακοπές» διάθεση μετά τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και με βάση πηγές, ο νέος τύπος που βρίσκεται στην ατζέντα των αγορών εδώ και πολύ καιρό. Κορωνοϊός Το πακέτο οικονομικής στήριξης 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ένα νομοσχέδιο προϋπολογισμού 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το ξέσπασμα υπογράφηκαν χθες από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Υποβλήθηκε για υπογραφή μετά την έγκριση του Συνεδρίου Κορωνοϊός Περιγράφοντας τη βοήθεια μετρητών ύψους 600 $ στο πακέτο υποστήριξης για το ξέσπασμα ως «ντροπή», ο Τραμπ ζήτησε κάποιες αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης αυτής της βοήθειας στα 2.000 $ και δεν υπέγραψε το πακέτο υποστήριξης.

Ρεπουμπλικανικά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ είναι Δημοκρατικοί Κορωνοϊός Παρά το αίτημα του Τραμπ, απέρριψε την απόπειρα αύξησης των $ 600 σε μετρητά που περιλαμβάνονται στο πακέτο στήριξης για το ξέσπασμα σε 2.000 $.

Με το πακέτο κινήτρων, θα δοθεί άμεση βοήθεια σε μετρητά 600 δολαρίων σε όσους το ετήσιο εισόδημα είναι 75 χιλιάδες δολάρια και κάτω το 2019. Επιπλέον, 300 $ την εβδομάδα θα συνεχίσουν να πληρώνονται, όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους δεν θα εκκενωθούν από τα σπίτια τους μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 και θα υποστηριχθούν μικρές επιχειρήσεις, αεροπορικές εταιρείες και αγρότες.

Τις δύο τελευταίες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας, σχεδόν όλες οι παγκόσμιες αγορές έκλεισαν λόγω των Χριστουγέννων. Παρόλο που σήμερα ανοίγουν πολλές αγορές, αναμένεται πορεία χαμηλού όγκου λόγω του μεγάλου αριθμού επενδυτών που συνδυάζουν τις διακοπές των Χριστουγέννων με τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι οι διακοπές των Χριστουγέννων συνεχίζονται σήμερα στην αγορά του Λονδίνου και η ατζέντα έχει μειωθεί μετά την έγκριση του πακέτου τόνωσης στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία συμφωνούν σε συμφωνία για τον καθορισμό των εμπορικών σχέσεων μετά το Brexit.

Αν και η βιομηχανική παραγωγή του Νοεμβρίου στην Ιαπωνία παρέμεινε κάτω από τις προσδοκίες, ο δείκτης Nikkei 225 αυξήθηκε 0,5% και ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας αυξήθηκε 0,4%, ενώ ο σύνθετος δείκτης της Σαγκάης παρέμεινε σταθερός στην Κίνα.

Ενώ η τιμή ανά βαρέλι πετρελαίου Brent στις ασιατικές αγορές ήταν 51,2 $, κοντά στο προηγούμενο επίπεδο κλεισίματος, η τιμή του χρυσού αυξήθηκε 0,7% στα 1.893 $ με τα νέα του πακέτου τόνωσης στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης BIST 100, ο οποίος έσπασε ένα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, ολοκλήρωσε την ημέρα στις 1.426,03 μονάδες με περιορισμένη αύξηση 0,03 μονάδες την Παρασκευή, επιτυγχάνοντας έτσι το υψηλότερο κλείσιμο όλων των εποχών σε καθημερινή και εβδομαδιαία βάση.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης και η σύνοψη της συνεδρίασης της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής την Πέμπτη και των στατιστικών εξωτερικού εμπορίου θα παρακολουθούνται εσωτερικά αυτήν την εβδομάδα και ότι η ατζέντα δεδομένων στο εξωτερικό είναι αδύναμη.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι οι διακοπές της Πρωτοχρονιάς θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη την Πέμπτη και όλες οι αγορές θα κλείσουν την Παρασκευή.

Τονίζοντας ότι τα επίπεδα των 1.440 και 1.455 ξεχωρίζουν ως αντίσταση για τον δείκτη BIST 100 από τεχνική άποψη, οι αναλυτές σημείωσαν ότι τα 1.390 σημεία είναι σημαντικά όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές.

Πηγή: ΑΑ

.Source