Οι παγκόσμιες περιπτώσεις κοροναϊού διασχίζουν 81,5 εκατομμύρια

Περισσότεροι από 81,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι έχουν μολυνθεί από το μυθιστόρημα κοροναϊού παγκοσμίως και 1.781.355 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με το Reuters.

Αυτές είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊός:

Περισσότερες χώρες εξασφάλισαν συμφωνίες για εμβόλια COVID-19 και ξεκίνησαν με εμβολιασμούς, καθώς τα παγκόσμια μερίδια και το πετρέλαιο αντέδρασαν για άλλη μια φορά θετικά στο πακέτο τόνωσης της πανδημίας των 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή.

ΕΥΡΩΠΗ

* Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αγοράσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Pfizer και COVID-19 της BioNTech, αυξάνοντας το σύνολο από τις δύο εταιρείες σε 300 εκατομμύρια δόσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

* Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανέφερε 53.135 νέες περιπτώσεις COVID-19 την Τρίτη, τον υψηλότερο αριθμό από τις μαζικές δοκιμές που ξεκίνησαν στα μέσα του 2020 και αυξήθηκαν απότομα από το προηγούμενο ρεκόρ των 41.385 που σημειώθηκε τη Δευτέρα.

* Η Γαλλία δεν θα επιβάλει νέο κλείδωμα προς το παρόν για να περιορίσει τη διάδοση του κορωνοϊός αλλά σύντομα θα μπορούσε να επιβάλει μια νωρίτερη απαγόρευση κυκλοφορίας στις ανατολικές περιοχές της χώρας, που πλήττονται περισσότερο από μολύνσεις, είπε ο υπουργός Υγείας.

* Η Ιρλανδία ανέφερε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων COVID-19 και η κυβέρνηση ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού COVID-19 χορηγώντας μια δόση του εμβολίου Pfizer / BioNTech σε μια 79χρονη γυναίκα σε νοσοκομείο στο Δουβλίνο.

* Η Δανία έχει παρατείνει ένα σκληρό κλείδωμα για δύο εβδομάδες, έως τις 17 Ιανουαρίου, για να περιορίσει τη διάδοση του COVID-19, μετά από μια δραστική αύξηση των νέων λοιμώξεων τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

ΑΜΕΡΙΚΕΣ

* Ένας ανώτερος αξιωματούχος δημόσιας υγείας των ΗΠΑ είπε ότι κορωνοϊός Οι δοκιμές που απαιτούν οι Ηνωμένες Πολιτείες για ταξιδιώτες από τη Βρετανία θα πρέπει πιθανώς να επεκταθούν και σε άλλες χώρες.

* Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ Μιτς ΜακΚόνελ ανέβαλε ψηφοφορία στο αίτημα του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ενίσχυση των ελέγχων ανακούφισης COVID-19 και προέτρεψε τη Γερουσία να παρακάμψει το βέτο του για ένα αμυντικό νομοσχέδιο, σε μια σπάνια πρόκληση για τον Ρεπουμπλικανικό του, τρεις εβδομάδες πριν από την αποχώρηση του Τραμπ .

* Η Αργεντινή άρχισε να εμβολιάζει τους πολίτες της κατά του κορωνοϊός χρησιμοποιώντας 300.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V που χορηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

* Το Μεξικό αναμένει ότι η χορήγηση του εμβολίου COFID-19 της Pfizer θα αυξηθεί σε πάνω από 100.000 δόσεις έως τις 4 Ιανουαρίου και περισσότερες από 1,4 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του επόμενου μήνα.

* Η Βενεζουέλα υπέγραψε σύμβαση με τη Ρωσία για να αποκτήσει αρκετό από το Sputnik V κορωνοϊός εμβόλιο για εμβολιασμό 10 εκατομμυρίων ανθρώπων σε μια πρώτη φάση.

ΑΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ

* Η Ινδία έχει βρει έξι περιπτώσεις πιο μολυσματικού στελέχους του κορωνοϊός σε άτομα που φθάνουν από τη Βρετανία και πιθανότατα θα παρατείνουν την απαγόρευση πτήσης για να το κρατήσουν, είπε αξιωματούχοι.

* Η Ινδονησία είναι έτοιμη να εξασφαλίσει εμβόλια από την Pfizer και την AstraZeneca, καθώς αναμένει έγκριση για να ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού της με ένα τρίτο φάρμακο, από την Κίνα Sinovac.

* Η Ταϊλάνδη προειδοποίησε ότι ενδέχεται να απαιτηθούν πιο εντατικά μέτρα για να σταματήσει η χειρότερη επιδημία της.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ

* Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακάλυψαν έναν «περιορισμένο αριθμό» περιπτώσεων ατόμων που έχουν μολυνθεί με το νέο κορωνοϊός παραλλαγή στη χώρα, δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, οι πρώτες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μεταλλαγμένου COVID-19 στην περιοχή του Κόλπου.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ

* Η Ευρωπαϊκή Αρχή Φαρμάκων πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να εγκρίνει το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τον κατασκευαστή φαρμάκων AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον Ιανουάριο, δήλωσε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του παρατηρητή Noel Wathion.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ

* Η Wall Street έχασε έδαφος την Τρίτη, υποχωρώντας από τα υψηλά της ημέρας, ενώ οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν έδαφος καθώς οι επενδυτές κοίταξαν στην Ουάσιγκτον για ενδείξεις ότι ένα ενισχυμένο πακέτο τόνωσης θα περάσει στις ψηφοφορίες της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Source