Οι παραιτήσεις έγιναν αφού ο αθλητής ανακοίνωσε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στην Ελλάδα

Δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας παραιτήθηκαν αφού η Σόφια Μπεκατόρου, αθλητής χρυσού μετάλλου της Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από μέλος του διοικητικού συμβουλίου το 1998.

Μεταξύ εκείνων που παραιτήθηκαν, ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, τον οποίο ο Μπεκατόρου δήλωσε ότι ήταν ο δράστης, δεν είναι. Ο Μπεκατόρου, ο οποίος είναι τότε αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση, είπε σε μια σύντομη δήλωση ότι θα έκανε ένα διάλειμμα ως εκπρόσωπος της ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή “μέχρι να επιλυθεί η υπόθεση”.

Η Ομοσπονδία ζήτησε την παραίτηση του Αδαμόπουλου από τον αντιπρόεδρο, την οποία είχε από το 1997.

Από τότε που ο Μπεκατόρου δημοσίευσε τις εμπειρίες του, πολλοί αθλητές από διαφορετικά αθλήματα έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους.

Ο Νίκη Μπακογιάννη, ο οποίος κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο σε υψηλό άλμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, ανακοίνωσε επίσης ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από αξιωματούχους αθλητικών ομοσπονδιών.

Οι δύο παραιτηθέντες αξιωματούχοι της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας ανακοίνωσαν ότι παραιτήθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τη δήλωση της ομοσπονδίας που κατηγορεί τον Μπεκατόρου για “πολύ χρόνο” για να αποκαλύψει το περιστατικό και την αποτυχία του να δράσει πέρα ​​από το να περιγράψει τη σεξουαλική επίθεση του Μπεκατόρου ως “ατυχές γεγονός”.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης παρέπεμψαν την υπόθεση σε επιτροπή δεοντολογίας.

.Source