Οι περιορισμοί θα συνεχιστούν στην ΤΔΒΚ, όπου οι περιπτώσεις αυξάνονται

Ενώ η καταπολέμηση της επιδημίας του ιού της κορώνας (Covid-19) συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο, εξακολουθούν να λαμβάνονται μέτρα στην ΤΔΒΚ για να διατηρηθεί η επιδημία υπό έλεγχο. Το Συμβούλιο Υπουργών ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα συνεχιστεί μετά την αύξηση των υποθέσεων Covid-19 στη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο πρωθυπουργός της ΤΔΒΚ Ersan Saner μετέφερε τις αποφάσεις που θα εφαρμοστούν αυτήν την εβδομάδα. Η Saner δήλωσε επίσης ότι λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την καραντίνα στο σπίτι και το ηλεκτρονικό βραχιολάκι θα δοθούν την επόμενη Δευτέρα. Ο Saner, επιθυμώντας ότι το Ραμαζάνι θα φέρει καλοσύνη και αφθονία στη χώρα, είπε ότι η λατρεία με ποσοστό 1/3 πληρότητας στα τζαμιά θα συνεχιστεί και θα καταγραφεί η είσοδος και η έξοδος στα τζαμιά.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών σήμερα, θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας τη Δευτέρα και το Σάββατο μεταξύ 22:00 και 05:00, εκτός από την κάλυψη βασικών αναγκών. Ενώ η νυχτερινή απαγόρευση συνεχίζεται στις επόμενες 12-19 Απριλίου, θα υπάρχει πλήρες κλείσιμο τις Κυριακές.

Τις Κυριακές, όλες οι επιχειρήσεις και οι δραστηριότητες θα είναι κλειστές, εκτός από φαρμακεία, αρτοποιεία, βενζινάδικα και γεωργία, κτηνοτροφία και συναφείς βιομηχανικές επιχειρήσεις. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα συνεχιστεί στα ιδρύματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο «κανονισμός προόδου τάξης» για τα ιδρύματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών. Έτσι, η διαδικασία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης συμπεριλήφθηκε στη μέτρηση και την αξιολόγηση.

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ θα ξεκινήσει

Η ηλεκτρονική εφαρμογή βραχιολάκι θα παρουσιαστεί στο κοινό την επόμενη Δευτέρα. Με την ηλεκτρονική εφαρμογή βραχιολιού, τα κριτήρια εφαρμογής καραντίνας στο σπίτι θα καθοριστούν από το Υπουργείο Υγείας και η καραντίνα στο σπίτι μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτά που κρίνονται κατάλληλα από το Υπουργείο. Η εφαρμογή ηλεκτρονικών βραχιόνων αναμένεται να κάνει τη ζωή ευκολότερη και να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση στις κρατικές δαπάνες καραντίνας. Ο τουρισμός κλειστού κυκλώματος θα ξεκινήσει επίσης με την εφαρμογή ηλεκτρονικών βραχιολιών.

ΔΟΚΙΜΗ ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ

Κομμωτήρια, κομμωτήρια και σαλόνια ομορφιάς στο TRNC θα εξυπηρετούν από τις 07:00 έως τις 20:00 και οι εργαζόμενοι θα κάνουν ένα τεστ κάθε 7 ημέρες. Ενώ τα εστιατόρια και οι καφετέριες συνεχίζουν να λειτουργούν ως 1 στους 3 στους εσωτερικούς χώρους τους, από τις 13 Απριλίου, οι δοκιμές αντιγόνων πρέπει να ανανεώνονται κάθε 7 ημέρες.

69 ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 24 ΩΡΕΣ

Ενώ πραγματοποιήθηκαν 8 χιλιάδες 323 δοκιμές τις τελευταίες 24 ώρες στην ΤΔΒΚ, εντοπίστηκαν 69 νέες περιπτώσεις. Στη χώρα όπου 1 άτομο πέθανε τις τελευταίες 24 ώρες, η συνολική απώλεια ζωής από το Covid-19 ήταν 27. Στη χώρα, υπάρχουν 1.248 άτομα των οποίων η παρακολούθηση και η θεραπεία συνεχίζεται σε πανδημικά νοσοκομεία και ξενοδοχεία καραντίνας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρειΗ ανασκόπηση του EMA για το εμβόλιο κορώνας Johnson & JohnsonΗ ανασκόπηση του EMA για το εμβόλιο κορώνας Johnson & JohnsonΜπορεί να σας ενδιαφέρειΔήλωση «σοκαριστικού» εμβολίου ιού κορώνας από τον ΠΟΥΔήλωση «σοκαριστικού» εμβολίου από τον ιό της κορώνας από τον ΠΟΥ

.Source