Οι περιορισμοί παρατείνονται έως τις 28 Φεβρουαρίου

Πρώτη είσοδος. Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, 13:44

Κύπρος.  Οι περιορισμοί παρατείνονται έως τις 28 Φεβρουαρίου

Παράταση της δεύτερης φάσης της στρατηγικής για τη σταδιακή εξάλειψη των περιοριστικών μέτρων έως το 2021. Στις 28 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου μετά από πρόταση της Διαπεριφερειακής Επιτροπής Διαχείρισης Επιδημιών.

Παρά τη βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών, η Διαπεριφερειακή Επιτροπή Επιδημιολογικής Διαχείρισης εξέτασε χθες τα επιδημιολογικά δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η δεύτερη φάση ενεργοποιήθηκε μόνο τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και τα αποτελέσματά της θα πρέπει να αξιολογηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Η σύσταση της Διυπηρεσιακής Επιτροπής έλαβε υπόψη την αυξανόμενη ανησυχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με νέα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού. Δεδομένου ότι τα νέα στελέχη που εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής προκαλούν πιο επιθετική και ταχεία μετάδοση του ιού στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, οι αρμόδιοι υπουργοί συμφώνησαν ότι η απο κλιμάκωση των μέτρων πρέπει να γίνει αργά και προσεκτικά για να αποφευχθεί το βάρος της επιδημιολογικής εικόνας .

Σε αυτό το πλαίσιο, το Συμβούλιο Υπουργών επιβεβαίωσε επίσης τη θέση της Διαπεριφερειακής Επιτροπής σχετικά με τη συνέχιση της εβδομαδιαίας ταχείας δοκιμής αντιγόνων των εργαζομένων, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Υγείας, για τη μόνιμη παρακολούθηση των εργαζομένων και την πρόληψη των εστιών. στον εργασιακό χώρο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι αυτή η φάση, η οποία ισχύει το 2021. Από τις 8 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει την επανέναρξη λιανικών και εμπορικών κέντρων, το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, αθλητικές εγκαταστάσεις για έως 5 άτομα, καθώς και τα μέγιστα θέατρα. Όριο 50 ατόμων. Όλοι έχουν αυστηρά προϊόντα προστασίας και υγιεινής, χωρίς εξαίρεση.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021, 13:50

,Source