Οι περιορισμοί του Coronavirus χαλαρή στο Ισραήλ

Μέρη όπως εμπορικά κέντρα, βιβλιοθήκες, μουσεία και γυμναστήρια, που ξεκίνησαν στη χώρα στις 27 Δεκεμβρίου 2020 και έκλεισαν κάτω από την καραντίνα που διαρκεί περισσότερο από ένα μήνα, έχουν ανοίξει ξανά από σήμερα το πρωί.

Στο Ισραήλ, που είναι η χώρα όπου κατασκευάζεται το μεγαλύτερο εμβόλιο Kovid-19 σε σύγκριση με τον πληθυσμό του στον κόσμο, η υποχρέωση να φοράτε μάσκες και να συμμορφώνεται με την κοινωνική απόσταση σε τέτοια μέρη συνεχίζεται.

Στην είσοδο σε μέρη όπως ξενοδοχεία, γυμναστήρια και συναγωγές, επιβλήθηκε στα άτομα που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου Kovid-19 να απαιτείται να έχουν ένα έγγραφο που ονομάζεται “πράσινο διαβατήριο”.

Τα παιδιά που επιβιώνουν από το Kovid-19 ή που δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν επειδή είναι κάτω των 16 ετών εξαιρούνται από αυτήν την υποχρέωση.

Επιπλέον, στη χώρα μπορούν να διοργανωθούν συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες σε εσωτερικούς χώρους και 500 σε ανοιχτούς χώρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, η πρώτη δόση του εμβολίου χορηγήθηκε σε 4 εκατομμύρια 250 χιλιάδες 643 άτομα στο Ισραήλ, το οποίο έχει πληθυσμό περίπου 9,3 εκατομμύρια, και η δεύτερη δόση δόθηκε σε 2 εκατομμύρια 881 χιλιάδες 825 άτομα .

Ενώ 5 χιλιάδες 526 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής στη χώρα λόγω του ιού, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τις 744 χιλιάδες.

.Source