Οι περιορισμοί Covid-19 παρατάθηκαν έως τις 24 Ιανουαρίου στην Αυστρία

πανό8

Η αυστριακή κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να καταπολεμά τον ιό της κορώνας, ανακοίνωσε την παράταση των περιορισμών Covid-19. Ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Rudolf Anschober ανακοίνωσε ότι οι περιορισμοί, οι οποίοι είχαν προγραμματιστεί να λήξουν στις 18 Ιανουαρίου, παρατάθηκαν έως τις 24 Ιανουαρίου.

πανό134

Καταστήματα, αγορές και εστιατόρια σε ολόκληρη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά υπό τους περιορισμούς. Οι επισκέπτες που έρχονται στην Αυστρία από χώρες που δηλώνονται ως επικίνδυνες ζώνες εντός του πεδίου των ταξιδιωτικών περιορισμών θα παραμένουν σε καραντίνα για 10 ημέρες μετά την άφιξή τους στη χώρα.

Αναφέρθηκε ότι οι πολίτες με αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών Covid-19 στη χώρα μπορούν να πάνε σε καταστήματα, αγορές και εστιατόρια, και όσοι δεν έχουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής θα μείνουν στα σπίτια τους μέχρι τις 24 Ιανουαρίου. Ο υπουργός Anschober δήλωσε ότι αυτά τα σχέδια ακυρώθηκαν με την επιμονή της αντιπολίτευσης.

Σε δήλωση που έγινε χθες από την αντιπολίτευση στην Αυστρία, αναφέρεται ότι η εφαρμογή των περιορισμών μόνο σε εκείνους που δεν έλαβαν το τεστ Covid-19 δεν ήταν η κατάλληλη επιλογή για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Ο Anschober, από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τον ημερήσιο αριθμό περιπτώσεων σε ολόκληρη τη χώρα σε λιγότερο από χίλιες και να μειώσει τον αριθμό των υποθέσεων σε 100 σε κάθε 100 χιλιάδες περιπτώσεις σε 7 ημέρες.

Source