“Οι περιπτώσεις έχουν αυξηθεί ως αποτέλεσμα της απροσεξίας των ενηλίκων”

Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Πολιτισμού, Olgun Uncle, ήταν προσκεκλημένος των 50+ που δημοσιεύτηκε στο BRT και αξιολόγησε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια της επιδημίας Coronavirus, η οποία αύξησε την εκπαίδευση πρόσωπο με πρόσωπο και την αύξηση.

Ο Amcaoğlu δήλωσε ότι οι περιπτώσεις ξεκίνησαν στα σχολεία και ότι ανησυχούσε όπως κάθε πολίτης και ότι 53 χιλιάδες μαθητές σε 271 σχολεία έπρεπε να αναγκάσουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Σημειώνοντας ότι επισκέφτηκε μερικά σχολεία και ότι ο διευθυντής και οι δάσκαλοι εργάζονταν με σοβαρή αφοσίωση, ο Amcaoğlu είπε ότι συναντήθηκαν επίσης με εξουσιοδοτημένα σωματεία και έλαβαν ορισμένες γραπτές συστάσεις. Δηλώνοντας ότι υπάρχουν μαθητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που λαμβάνουν διαδικτυακή εκπαίδευση, ο υπουργός Amcaoğlu τόνισε ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν χάρτη για να καθορίσουν την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επισημαίνοντας ότι οι περιπτώσεις αυξήθηκαν ως αποτέλεσμα της απροσεξίας των ενηλίκων, ο Amcaoğlu ζήτησε από τους γονείς να οργανώσουν τη ζωή τους με τρόπο που δεν θα παραβίαζε τα δικαιώματα εκπαίδευσης των παιδιών.

Μιλώντας για τις περιπτώσεις στα σχολεία, ο Amcaoğlu εξήγησε ότι ορισμένες αποφάσεις ελήφθησαν σύμφωνα με τις προβλέψεις του Υπουργείου Υγείας και ότι η παρακολούθηση της επαφής στα σχολεία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την αρμόδια επιτροπή.

Ο Amcaoğlu σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι τα σχολεία θα μπορούσαν να φέρουν στο προσκήνιο τις διακοπές διακοπών, εάν είναι απαραίτητο, και αυτό θα αξιολογηθεί. Εξηγώντας ότι στις 22 Δεκεμβρίου, τα εξουσιοδοτημένα συνδικάτα διαβίβασαν το αίτημά τους να προωθήσουν το διάλειμμα, ώστε η επιδημία να μην τεθεί εκτός ελέγχου, ο Amcaoğlu δήλωσε ότι το συζήτησε με τις αρμόδιες επιτροπές και τμήματα και ότι θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έλαβε η επιτροπή. Ο υπουργός Amcaoğlu κάλεσε επίσης τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, λέγοντας ότι τα μέτρα ελήφθησαν και εφαρμόστηκαν πλήρως στα σχολεία. Σημειώνοντας ότι η εκπαίδευση διακόπηκε στο 9 Eylül Δημοτικό Σχολείο, το οποίο αποτελεί θετική υπόθεση Covid-19, και η εκπαίδευση συνεχίστηκε μετά από εξέταση και παρακολούθηση στο νηπιαγωγείο Fazıl Plümer και στο δευτεροβάθμιο σχολείο Değirmenlik, ο Amcaoğlu εξέφρασε τη σημασία της συνέχειας της εκπαίδευσης. Μιλώντας για τα ιδιωτικά κέντρα διδασκαλίας, ο Amcaoğlu είπε ότι η υγεία έρχεται πριν κερδίσει και είναι σημαντικό να συμμορφώνεστε με τις αποφάσεις της Ύπατης Επιτροπής για τις μεταδοτικές ασθένειες. Ο Amcaoğlu δήλωσε επίσης ότι η τοπική μόλυνση τις τελευταίες 15 ημέρες προήλθε από τη Νότια Κύπρο.

BRT

Source