Οι περιπτώσεις COVID-19 ενδέχεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, σε χιλιάδες

Μέλος της Κυπριακής Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας Covid-19, Καθηγητής Μικροβιολογίας / Μοριακής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ο Πέτρος Καραγιάννης δήλωσε ότι την Τρίτη επιτεύχθηκαν 941 υποθέσεις στο νότιο τμήμα της Κύπρου, και εντοπίστηκε αριθμός ρεκόρ υποθέσεων και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.
Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (CNA), ο καθηγητής Dr. Ο Καραγιάννης δήλωσε ότι η νότια Κύπρος έχει καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μέχρι στιγμής, και αυτό αναμένεται από τη συνεχή αύξηση των τελευταίων ημερών.
Τονίζοντας ότι πίστευε ότι ήταν μια ανησυχητική κατάσταση, δεδομένου ότι μια μόνο υπόθεση ανέφερε περίπου 10 στενές επαφές, ο καθηγητής Dr. “Ακόμα κι αν οι δύο επαφές είναι θετικές, μιλάμε για πολύ μεγάλο αριθμό”, είπε ο Πέτρος Καραγιάννης.
Καθηγητής Ο Καραγιάννης απάντησε: “Θα φτάσουμε πιθανώς σε χιλιάδες περιπτώσεις”.
Η Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή αναμένεται να συγκαλέσει μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη για να συζητήσει τα μέτρα Covid-19 που θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα, την κατάσταση στα σχολεία και τους ειδικούς κανονισμούς για τις εκκλησίες για το Πάσχα, θέματα εμβολιασμού και την πίεση που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας.
Όσον αφορά την εβδομάδα του Πάσχα, η οποία θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, ο Δρ. Ο Καραγιάννης είπε ότι υπάρχει πρόταση για χρήση των εξωτερικών χώρων των εκκλησιών.
Η επιτροπή θα συστήσει επίσης στην κυβέρνηση να παρατείνει τα μέτρα Covid-19 έως τις 15 Μαΐου.

.Source