Οι πολίτες αγκάλιασαν το τηλέφωνο, η μετεωρολογία εξήγησε τον λόγο

Η εικόνα του κύκλου που περιβάλλει το φεγγάρι παρατηρήθηκε μετά το σκοτάδι στις γειτονικές επαρχίες Malatya, Bingöl, Tunceli και Diyarbakır, ειδικά στο Elazig. Ο κύκλος γύρω από το φεγγάρι στο Elazig προσέλκυσε την προσοχή των πολιτών. Πολλά σχόλια έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι πολίτες παρακολούθησαν τον τεράστιο κύκλο που περιβάλλει το φεγγάρι. Αναφέρθηκε ότι ο κύκλος, ο οποίος συνδέεται με τον σεισμό από μερικούς πολίτες, όπως “Είστε το φεγγάρι, είστε μια πολύ περίεργη πόλη Elazig, αφήστε τον Evren Elazığ μόνο, είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο φινάλε” είναι το “φεγγάρι φεγγαριού” που σχηματίζεται από κρύσταλλα πάγου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από την 13η Περιφερειακή Διεύθυνση Μετεωρολογίας, αναφέρεται ότι ο κύκλος που σχηματίστηκε γύρω από το φεγγάρι ήταν φωτοστέφανος.

Στις πληροφορίες που δίνονται: “Halo, παρουσία σύννεφων που περιέχουν αυτούς τους κρυστάλλους ή στην περίπτωση του ουρανού που είναι γεμάτη με κρύσταλλα πάγου, ως αποτέλεσμα της διάθλασης και της ανάκλασης του φωτός από αυτούς τους κρυστάλλους πάγου, όλα τα είδη οπτικών εικόνων με τη μορφή τόξου ή κύκλου, συμπεριλαμβανομένων των λευκών, που σχηματίζονται γύρω από το φεγγάρι ή τον ήλιο. Είναι το γενικό όνομα που δίνεται στους μετεωρίτες. Η πιο σημαντική διαφορά που διακρίνει το φωτοστέφανο από το στέμμα είναι ότι το κόκκινο χρώμα στο φωτοστέφανο βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά του κύκλου που βλέπει στο φεγγάρι ή τον ήλιο και στην εξωτερική πλευρά της κορώνας. Θεωρητικά, είναι δυνατή μια μεγάλη ποικιλία γεγονότων φωτοστέφανο, αλλά το πιο συνηθισμένο από αυτά είναι το φωτεινό, φωτεινό συμβάν φωτοστέφανο με ακτίνα 22 μοιρών γύρω από το φεγγάρι ή τον ήλιο.

Source