Οι Πράσινοι ορίζουν τον υποψήφιο για πρωθυπουργό στη Γερμανία

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός του Πράσινου Κόμματος ανακοινώθηκε στη Γερμανία. Η Annalena Baerbock, συμπρόεδρος του κόμματος, θα αγωνιστεί για τη θέση του πρωθυπουργού στις 26 Σεπτεμβρίου. Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ ανακοίνωσε τους υποψηφίους για πρωθυπουργό με τον Μπάερμποκ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο. Δηλώνοντας ότι “έχουν μια σαφή ιδέα για το γερμανικό πρωθυπουργό”, ο συν-πρόεδρος του κόμματος τόνισε ότι οι προτεραιότητές τους είναι “αλλαγή” και όχι υποσχέσεις.

“Η προστασία του κλίματος είναι καθήκον της εποχής μας, της γενιάς μου”, δήλωσε ο Baerbock, και υποστήριξε ότι η νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει τα καθήκοντά της πρέπει να ακολουθήσει μια πολιτική που θα κάνει την προστασία του κλίματος σημείο αναφοράς σε κάθε τομέα προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του Παρισιού Συμφωνία για το κλίμα.

Ο Baerbock, ο οποίος είναι συν-πρόεδρος του πάρτι με τον Habeck από το 2018, σπούδασε νομικά. Ο 40χρονος πολιτικός έχει ισχυρούς δεσμούς μέσα στο κόμμα. Ο Baerbock ξεχωρίζει ως εμπειρογνώμονας για το κλίμα των Πρασίνων.

Δεν υπάρχει ακόμη συναίνεση στο μέτωπο της Χριστιανικής Ένωσης

Από την άλλη πλευρά, τα κυβερνώντα κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU / CSU) δεν έχουν ακόμη καθορίσει τον υποψήφιο για πρωθυπουργό.

Η Armin Laschet, η οποία εξελέγη ως ηγέτης του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στη θέση της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα παραδώσει την έδρα της τον Σεπτέμβριο, και η ηγέτης της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Ο υπουργός Markus Söder, ανακοίνωσε ότι φιλοδοξούσαν να διοριστούν πρωθυπουργοί.

Τα αδελφή κόμματα CDU και CSU καθορίζουν από κοινού τους υποψηφίους τους για τον πρωθυπουργό και εισέρχονται στις εκλογές με έναν κοινό υποψήφιο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα αποχαιρετήσει την πολιτική με τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Σεπτεμβρίου και δεν θα υποψηφίσει ξανά το πρωθυπουργό.

Source