Οι προτάσεις του νόμου περί αναγνώρισης ως άκυρων δεν ψηφίζονται … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το νομοσχέδιο που υπέβαλαν τα κόμματα, το οποίο ζητά την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων 12% των συνταξιούχων που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή σε ηλικία 63 ετών, καθώς θα θεωρούνται αντισυνταγματικά, δεν θα ψηφιστεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας. Andreas Facontis.

Κάλεσε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να επανεξετάσει την επανεξέταση ή την κατάργηση της ποινής, καθώς είναι κοινωνική απαίτηση, και επιβεβαίωσε ότι αυτή η αλλαγή βάσει θέσεων δεν φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα για τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο κ. Facontis είπε ότι το καλά αιτιολογημένο αίτημα του αρμόδιου υπουργείου για ταχεία έρευνα από τις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες του ΑΚΕΛ επέστρεψε για συζήτηση για να μπορέσει να αλλάξει ή ακόμα και να εξαλείψει την αναλογιστική μείωση 12%. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι ένα ώριμο και δίκαιο αίτημα της κοινωνίας, το οποίο συζητείται από το 2017.

“Η βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης εξασφαλίζεται τώρα έως το 2080. «Έδειξε την τελευταία αναλογιστική μελέτη που έγινε», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Facontis, η εφαρμογή της πρότασης για μείωση ή εξάλειψη του προστίμου 12% και αύξηση των συντάξεων πάνω από το όριο της φτώχειας θα συμβάλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συνταξιούχων, στην ενθάρρυνση της πρόωρης συνταξιοδότησης, καθώς σήμερα η ποινή αποτελεί κίνητρο για συνταξιοδότηση. և δημιουργία νέων θέσεων εργασίας և μείωση της ήδη προστιθέμενης εργασίας.

“Ως ΑΚΕΛ, ενώνουμε τις φωνές μας σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και κοινωνικές οργανώσεις, οι οποίες πρόσφατα φώναζαν το περασμένο Σάββατο για μια άλλη δημόσια απαίτηση για κατάργηση του προστίμου 12% και το δικαίωμα σύνταξης στην ηλικία των 63 ετών χωρίς χρέωση”, κ. Facontis είπε.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εγκρίνει τη νομοθεσία το συντομότερο δυνατό για να εξαλείψει αυτήν την άδικη ποινή, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι αντίθετη, δεν συμφωνεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αναλογιστική μελέτη έχει τελειώσει και θα ξεκινήσει ένας κοινωνικός διάλογος για μεταρρυθμίσεις .

«Ελπίζουμε ότι θα δώσει θετικό αποτέλεσμα. Εμείς, ως κοινοβούλιο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την έγκριση του τρέχοντος νομοσχεδίου, καθώς θα είναι αντισυνταγματικό, θα επιστρέψουν με οδηγία του Προέδρου ή με άμεση αναφορά στο Ανώτατο Ηγέτη, “είπε.

Κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκινήσει εποικοδομητικό διάλογο για τον τερματισμό του προστίμου και ελπίζει ότι το αίτημα θα είναι επιτυχές μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Η Έλενα Λιμπούρι είπε εξ ονόματος της ΕΔΕΚ ότι λαμβάνοντας υπόψη τις εκλογές, προτείνονται σχέδια νόμου για σκοπιμότητα.

Πρόσθεσε ότι η 50ετής σύνταξη θαλασσαιμίας του EDEC, μια ελάχιστη σύνταξη 710 ευρώ ανά άτομο համար για ορισμένους συνταξιούχους χαμηλού εισοδήματος να αυξηθεί κατά 1.200 € համար και μια σύνταξη 63 ετών που θα χορηγηθεί μετά την έγκριση λογαριασμών χωρίς μείωση τον αριθμό των σκληρών, ανθυγιεινών επαγγελμάτων κατά 12% », ορισμένοι υπενθύμισαν ότι έθεσαν το ζήτημα της μείωσης της ηλικίας συνταξιοδότησης από 65 σε 63 χωρίς να τεκμηριώσουν τον προϋπολογισμό τους για το 2012. Η ευθύνη αύξησης και συνταξιοδότησης της ηλικίας συνταξιοδότησης σε 65. 12% “.

Πρόσθεσε ότι ορισμένοι δεν λαμβάνουν υπόψη τον αντίκτυπο του TKA, τη δυνατότητα αύξησης των πληρωμών, τη δυνατότητα μείωσης των συντάξεων – τους κινδύνους που ενδέχεται να ενέχουν οι νέες γενιές εργαζομένων.

“Και όλα αυτά για να παραιτηθούν από τις ευθύνες τους, καθώς και να μειώσουν την επιτυχία που είχε η EDEK στην αναθεώρηση των προτάσεών της για ψηφοφορία για τον κρατικό προϋπολογισμό.

“Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να απαιτεί υπεύθυνα” υποστήριξη για τη γειτνίαση των πολιτών μακριά από τον λαϊκισμό “και των επικίνδυνων πολιτικών ακροβατικών”, κατέληξε.

Πηγή: KYPE

Source