Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Moderna έχουν φτάσει στην Κύπρο

Η πρώτη παρτίδα του εμβολίου Moderna έφτασε χθες το βράδυ, η οποία περιλαμβάνει 1.200 δόσεις για το εμβόλιο των 600 ατόμων. Σύμφωνα με σχέδια, το πρώτο τρίμηνο του 2021, η Κύπρος θα λάβει 16.500 εμβόλια από την αμερικανική εταιρεία.

“Η Moderna είναι η μικρότερη σειρά. “1200 δόσεις, 600 άτομα, μπορεί να φαίνονται μικρές, είναι μικρές, αλλά αν προστατεύουμε 600 άτομα σε ένα μήνα, είναι πολύ σημαντικό”, δήλωσε ο Χρήστος Πέτρου, αναπληρωτής καθηγητής φαρμακείου στο ANT1.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna, η ανοσία στο covidium-19 που παρέχεται από το εμβόλιο της διαρκεί τουλάχιστον ένα χρόνο.

“Είναι ένα πολλά υποσχόμενο μήνυμα, αλλά πρέπει να το δούμε τεκμηριωμένο. Εάν η προστασία είναι πραγματικά ένα έτος, θα δοθεί διπλός εμβολιασμός. “Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό έως ότου ολοκληρωθούν οι μελέτες. Έχουν περάσει ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησαν τις σπουδές τους”, δήλωσε ο κ. Πέτρου.

Η αίτηση εμβολίου της Oxford ra AstraZenaca για χρήση υπό όρους βρίσκεται στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων από χθες, όταν, σύμφωνα με αναλυτές της Wall Street Journal, οι πρώτες ενδείξεις για το εμβόλιο onson մեկ John Onson ήταν πολλά υποσχόμενες.

“Περιμένουμε καλά νέα από τον John Onson և John Onson. «Σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε εάν το εμβόλιο (εφάπαξ δόση) είναι ασφαλές, αποτελεσματικό», δήλωσε ο καθηγητής Νικόλαος Ντίτις, βοηθός φαρμακοποιός.

Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των τελικών κλινικών δοκιμών του υποψήφιου εμβολίου της έως τα τέλη Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τα σχέδια, μέχρι το τέλος του 2021, η Κύπρος θα συμπεριλάβει στο οπλοστάσιό της 200 χιλιάδες εμβόλια για τον γιο Onson և John Onson.

Η Κύπρος είναι στην 8η θέση

Το ποσοστό εμβολιασμένων στην Κύπρο έφτασε το 0,69% την Κυριακή. Συγκεκριμένα, 6.035 άτομα έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer από τις 10 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό δεδομένων μας, η χώρα μας κατατάσσεται στην 8η θέση μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αριθμό των εμβολιασμών, οι οποίοι πραγματοποιούνται κατ ‘αναλογία του πληθυσμού.

Η Δανία είναι η πρώτη στον αγώνα εμβολιασμού στην Ευρώπη, ακολουθούμενη από την Ιταλία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο, βρίσκεται μπροστά από το Ισραήλ, το οποίο μέχρι την Κυριακή εμβολίασε το 21% του πληθυσμού του. Η Κύπρος κατατάσσεται 15η στον κόσμο.

Το κίνητρο των Ισραηλινών είναι η δυνατότητα ενός πράσινου διαβατηρίου, το οποίο θα επιτρέπει στους εμβολιασμένους να εξαιρούνται από τους περιορισμούς καραντίνας.

Αυτή η πρακτική έχει χρησιμοποιηθεί επίσης από νοσοκομεία της χώρας, τα οποία θα ζητήσουν από τους ασθενείς να παράσχουν επίσημη απόδειξη εμβολιασμού κοροναϊού.

Ενώ το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah στην Ιερουσαλήμ ανακοινώνει σε ασθενείς από την Κύπρο που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Ισραήλ για θεραπεία ή άλλες ιατρικές υπηρεσίες ότι θα είναι δυνατή η απόκτηση «Πράσινου Διαβατηρίου» από τον επόμενο μήνα.

Source