Οι πρώτες 3 εκατομμύρια δόσεις του κινεζικού εμβολίου Sinovac έχουν φτάσει στην Τουρκία (φωτογραφία)

Η πρώτη αποστολή 3 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου από συνολικά 50 εκατομμύρια παραγγέλθηκε από την Τουρκία

Η Τουρκία έλαβε την πρώτη αποστολή εμβολίων κορανοϊού από την κινεζική εταιρεία Sinovac νωρίς το πρωί, η Άγκυρα δήλωσε ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό με βάση τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών.

Η πρώτη αποστολή 3 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου, από τα συνολικά 50 εκατομμύρια που παραγγέλθηκαν από την Τουρκία, είχε αρχικά προγραμματιστεί να φτάσει στη χώρα στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά καθυστέρησε.

Σε δημοσίευση στο Twitter, ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κόκα δήλωσε ότι οι αρχές θα αρχίσουν να εμβολιάζουν μετά τη δοκιμή των εμβολίων, μια διαδικασία 14 ημερών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η Τουρκία είχε προηγουμένως προγραμματίσει τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας – των πολιτών άνω των 65 ετών, ακολουθούμενη από άτομα άνω των 50 ετών με τουλάχιστον μία χρόνια ασθένεια, καθώς και εκείνους που εργάζονται σε συγκεκριμένους τομείς ή σε επικίνδυνα περιβάλλοντα. ,

Η τρίτη ομάδα θα περιλαμβάνει νέους ενήλικες տարած περιοχές που δεν περιλαμβάνονται στις δύο πρώτες ομάδες. Η τέταρτη ομάδα θα περιλαμβάνει όλους τους άλλους πολίτες.

Την περασμένη εβδομάδα, Τούρκοι ερευνητές δήλωσαν ότι οι προκαταρκτικές αναλύσεις έδειξαν ότι το εμβόλιο Sinovac ήταν 91,25% αποτελεσματικό έναντι του covid-19.

Αν και ο Kocha είπε τότε ότι οι αρχές ήταν πεπεισμένες ότι το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό και ασφαλές, οι κλινικές δοκιμές ήταν πολύ περιορισμένες.

Δύο Τούρκοι γιατροί δήλωσαν στο Reuters αυτήν την εβδομάδα ότι οι κλινικές δοκιμές της Σινοβακίας πιθανότατα θα απαιτούσαν τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες για να κάνουν τα αποτελέσματα πιο αξιόπιστα, καθώς απαιτείται μεγαλύτερο δείγμα.

Η Τουρκία έχει επίσης υπογράψει συμφωνία με την Pfizer / BioNTech για την αγορά 4,5 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της κοροναϊού, ενώ Τούρκοι επιστήμονες εργάζονται για σπιτικά εμβόλια. Η Άγκυρα σχεδιάζει επίσης να παράγει ένα ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source