Οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Πάφο… Ξεκινώντας με τρεις γηροκομεία

Οι εμβολιασμοί ξεκινούν σήμερα στην Πάφο. Ένα σώμα με τρία παλιά σπίτια

Η Πάφος εισέρχεται στον χάρτη εμβολιασμού ξεκινώντας σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από τρεις γηροκομεία.

Οι εμβολιασμοί στην Πάφο ξεκινούν σήμερα στις 9 π.μ. σε τρεις γηροκομεία στο Γηροκομείο Kisenerga. Στις 00 και μετά στις 11. Γύρω στο 00 στο κέντρο γήρατος του Γαλάζιου Σταυρού և στο μοναστήρι, στη συνέχεια στη «φωλιά της γοητείας» στο σπίτι των ηλικιωμένων στην Πολέμη.

Ο επικεφαλής του Νοσοκομείου Kisenerga, Νίκος Κομοδρόμος Χριστοδούλου, είπε στο κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν σήμερα και ότι 15 από τους 19 επισκέπτες θα εμβολιαστούν τη Δευτέρα.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Γηροκομείων του Γαλάζιου Σταυρού στο Μεσαίο Χωριό της Ρούλα Γρηγορίου είπε στο κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ότι οι ηλικιωμένοι και οι συγγενείς τους είχαν ενημερωθεί για τους συνεχιζόμενους εμβολιασμούς. Πρέπει να γίνει κατάλληλη δήλωση προκειμένου να δοθεί το εμβόλιο, δηλαδή να συναινέσουν στο εμβόλιο που τους δόθηκε.

Μέχρι στιγμής, η κα Gregory συνέχισε, από τους 27 ηλικιωμένους που φιλοξενήθηκαν από το Κέντρο Geriatirko Mes Blue Cross του Mesa Chorio, 21 έχουν εμβολιαστεί. Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.

Η κ. Grigoriu είπε ότι το Υπουργείο Υγείας τους έδωσε μια επιστολή που δηλώνει ότι οι υπογράφοντες θα πρέπει να κατανοήσουν τα οφέλη των εμβολίων και τους κινδύνους να μην εμβολιαστούν, αλλά ότι όπως όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια, μπορεί να εμφανιστούν παρενέργειες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι ήπιες. հանդիպում δεν βρέθηκε σε όλους.

Όλα αυτά, είπε, εξηγήθηκαν στους ηλικιωμένους.

Με τη σειρά του, η «μητρική φωλιά» του Πολέμι είπε στον επικεφαλής του γηροκομείου Σταύρι Κυριακίδη ότι σήμερα Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στο σπίτι μετά το 00. Πρόσθεσε ότι 12 ηλικιωμένοι θα εμβολιαστούν σήμερα από τους επισκέπτες της «μητρικής φωλιάς» του σπιτιού των ηλικιωμένων.

Source