Οι πυρκαγιές της ευτυχίας του, η αξιοπιστία του Προέδρου … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Στη συνέντευξη, η φωτιά άναψε ο αρχιεπίσκοπος, όπου, μεταξύ άλλων, ανακάλυψε ότι μετά τη βύθιση του Crans Montana, σε συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο τελευταίος ομολόγησε τις σκέψεις του για την επίλυση του Κυπριακού. ,

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διευκρίνισε χθες σε γραπτή δήλωση ότι ποτέ δεν είχε πει κάτι τέτοιο στη χαρούμενη μνήμη, ο Πρόεδρος εξέφρασε τη λύπη του. “Εξάλλου, στις πολλές συναντήσεις που ακολούθησαν, είπε, ήξερε ότι δεν ήμουν υπέρ αυτών των θέσεων.”

Σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού έκανε σκληρή κατηγορία εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, επιμένοντας σε ένα συγκεκριμένο θέμα. “Δυστυχώς, πρέπει να επιστρέψω, διότι αντί να ζητήσω συγγνώμη από την κυβέρνηση για τη ζημία που προκλήθηκε στο Κυπριακό, επιτίθενται σε αυτούς που λένε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό για την πιθανότητα λύσης δύο κρατών”, είπε. Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Ο πρόεδρος σταματά να μιλά για τις δύο χώρες με ένα ανεπίσημο έγγραφο που στάλθηκε στον Γκουτέρες

Αυτός πρόσθεσε. “Θα τους πω απλώς ότι υπάρχουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, άνθρωποι που λένε ιδιωτικά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διαβεβαιώσει τις σκέψεις του για μια λύση δύο κρατών. Έτσι, δεν μπορούν όλοι να είναι τρελοί, καθώς δεν πιστεύω ότι ο αρχιεπίσκοπος ήταν τρελός να πει αυτό που είπε.

Μετά την επίθεση του ΑΚΕΛ, το Προεδρικό Μέγαρο ήθελε να σταματήσει τη συνεχιζόμενη συζήτηση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ανακοινώνοντας την πρόθεση του Προέδρου να στείλει ένα ανεπίσημο έγγραφο σε όλους τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων στον Γενικό Γραμματέα. Ο Antonio Guterres των Ηνωμένων Εθνών το 2017 “Στις 22 Σεπτεμβρίου, μόλις δύο μήνες μετά το αδιέξοδο στο Συνέδριο Crans Montana, όχι μόνο διευκρίνισε τη λύση που ζήτησαν οι Ελληνοκύπριοι, αλλά ζήτησε την επανάληψη των συνομιλιών όπου παρέμειναν στο Crans Montana, βάσει των έξι σημείων του συστήματος GG.”

“Αφού διαβάσει το ανεπίσημο έγγραφο που υπέβαλε ο Πρόεδρος στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω κριτική ή επανάληψη οποιωνδήποτε άλλων αβάσιμων ισχυρισμών σε αυτό το ζήτημα μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως κακόβουλη και επιτακτική”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Η νέα επίθεση του Άνδρου εναντίον του Αναστασιάδη. “Ο αρχιεπίσκοπος δεν σεβάστηκε”

Το ΑΚΕΛ δεν ήταν πεπεισμένο
Η απάντηση του προέδρου δεν φάνηκε να ικανοποιεί τον επαναπατριζόμενο Εζεκία Παπαϊωάννου, αυτή τη φορά με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στέφανος. «Ανεξάρτητα από το πόσες επιστολές στέλνει ο κ. Αναστασιάδης, το γεγονός παραμένει ότι ομολόγησε σε δεκάδες ανθρώπους εντός και εκτός της Κύπρου ότι πίστευε ότι η καλύτερη λύση στο Κυπριακό ήταν να χωρίσει το νησί και να το παραδώσει στην Τουρκία. το ήμισυ της πατρίδας μας.
Δεν είναι τυχαίο ότι η αξιοπιστία του κ. Αναστασιάδη είναι ασήμαντη. “Επειδή παρέμεινε δημόσια αφοσιωμένος στο συμφωνημένο πλαίσιο της λύσης, ανέπτυξε προσωπικά την ιδέα του διαχωρισμού μεταξύ των συνομιλητών του”, δήλωσε ο κ. Στέφανος:

Σε κάθε περίπτωση, αν ο κ. “Ο Αναστασιάδης πιστεύει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, οι πρώην συνεργάτες του, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι στα ελληνοκυπριακά μέσα ενημέρωσης είναι όλοι ψέματα ή περιφρόνηση, θα έπρεπε να πει κάτι τέτοιο αγενές.”

Ο Κούσιος επέστρεψε
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και προτιμούσε να παραμείνει σε χαμηλό επίπεδο, ξεκίνησε μια αντεπίθεση μετά από μια νέα επίθεση από τον Στέφανο Στέφανο, κατηγορώντας το ΑΚΕΛ για το επίπεδο της εκστρατείας του, η οποία ξεκίνησε νωρίς. «Είμαστε λυπημένοι για τον πολιτικό λόγο των επιχειρημάτων του ΑΚΕΛ, καθώς και από το επίπεδο της εκστρατείας που αποφάσισε να πραγματοποιήσει πρόωρα. «Δυστυχώς, η εθνική μας υπόθεση θα θυσιάζεται», είπε ο κ. Κούσιος.

Source