Οι ρατσιστικές παραστάσεις σε εορτασμούς για το νέο έτος της Κίνας στην κινεζική τηλεόραση αντέδρασαν

Η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV) έλαβε μεγάλη αντίδραση λόγω των ρατσιστικών χαρακτήρων στο πρόγραμμα εορτασμού «Κινέζικη Πρωτοχρονιά».

Στην Κίνα, η οποία εισήλθε στο «Έτος του Βοδιού» αφήνοντας πίσω το «Έτος του Αρουραίου» στις 12 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το παραδοσιακό σεληνιακό ημερολόγιο 12 ζώων, το Νέο Έτος παρακολουθεί επίσης τις εκπομπές που ετοιμάστηκαν στην τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις του Al Jazeera, η εκπομπή, η οποία μεταδόθηκε στο CCTV στις 11 Φεβρουαρίου και παρακολουθήθηκε από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, προσέλκυσε μεγάλη αντίδραση από τους Κινέζους χορευτές που φορούσαν παραδοσιακά αφρικανικά ρούχα και ζωγράφισαν τα πρόσωπά τους με μαύρο.

Ένας από τους χρήστες που έγραψαν στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Weibo, “Η ομάδα των σκηνοθετών για την πρεμιέρα της Πρωτοχρονιάς είναι τόσο βάναυση όσο είναι ανόητη. Υπάρχει διαφορά μεταξύ των Κινέζων που χρωματίζουν τα πρόσωπά τους μαύρα για να διασκεδάζουν Αφρικανούς και λευκούς που τραβήξτε τα μάτια τους και τεντώστε για να διασκεδάσετε τους Ασιάτες; ” βρήκε κριτική.

Η ακτιβιστική ομάδα “Black China Caucus”, που υποστηρίζει τα δικαιώματα των Αφρικανών στην Κίνα, δημοσίευσε στο Twitter, “Οι υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι οι χορευτές που ζωγραφίζουν τον εαυτό τους μαύρο είναι ενσυναίσθηση και αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, αλλά για να διαχωρίσουν αυτό το κίνημα από την εμμονή της παράδοσης του μονοπωλίου και γελοιογραφία με μια μακρά ιστορία μίμησης Αφρικανών. “Ελπίζουμε ότι το επόμενο έτος, οι διοργανωτές θα τερματίσουν αυτήν την πρακτική και θα αποφασίσουν να στρατολογήσουν χιλιάδες μαύρους που ζουν σε πολλά μέρη της Κίνας.” βρήκε την αξιολόγηση.

Σε ένα άλλο μέρος της εκδήλωσης, ένας δημοσιογράφος επέκρινε τους Κινέζους χορευτές που φορούσαν αρχαίες αιγυπτιακές φορεσιές και χρησιμοποιούσαν παραδοσιακή ισπανική ενδυμασία, περιγράφοντας την παράσταση ως «απεικονίζοντας άλλους πολιτισμούς σε μια αργή κατοχή».

Ένα σκετ με πρωταγωνιστή την κινεζική ηθοποιό Lou Naiming το 2018 προκάλεσε παρόμοιες αντιδράσεις στο φετινό γκαλά.

Ο Λου, ο οποίος εμφανίστηκε στη σκηνή με μια πολύχρωμη στολή στο γκαλά, μετέφερε ένα καλάθι με φρούτα στο κεφάλι του με το πρόσωπο και τα χέρια του βαμμένα σε καφέ, και φορούσε ένα κοστούμι μαϊμού.

.Source