Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου μπλοκ

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ρύποι στην ατμόσφαιρα αυξήθηκαν Αποκλεισμός: Λόγω της ευρείας χρήσης συμβατικών καυσίμων και ξύλου για θέρμανση σπιτιών. Τα μέτρα κατά της επιδημίας του κορανοϊού έχουν περιορίσει τους κατοίκους σπιτιών αυτό το χειμώνα, κάνοντας χρήση της θέρμανσης στο τζάκι. Ωστόσο, στην πρώτη Αποκλεισμός: Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, σημειώθηκε σημαντική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω της περιορισμένης κίνησης των οχημάτων στους δρόμους.

Στις δηλώσεις του μυρμήγκι1:com:,Κι: Επικεφαλής της ποιότητας του αέρα Ο Χρύσανθος Σαββίδης, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου Αποκλεισμός: Υπήρξε αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω του γεγονότος ότι είναι χειμώνας, τα κοινά καύσιμα και το ξύλο χρησιμοποιούνται ευρέως για θέρμανση.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν μεγάλες εκπομπές ρύπων, ειδικά το απόγευμα, όταν οι άνθρωποι επιστρέφουν στο σπίτι από την εργασία, փաստ, στην πραγματικότητα, όπως τόνισε, η κατάσταση έχει αλλάξει, επειδή λόγω περιοριστικών μέτρων, οι πολίτες μένουν στο σπίτι περισσότερο.

“Παρακολουθούμε αυτό το φαινόμενο κάθε χρόνο, ωστόσο, φέτος είναι πιο έντονο λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει δικαίωμα κυκλοφορίας. “Έτσι, οι άνθρωποι, επειδή μαζεύονται στο σπίτι, χρησιμοποιούν περισσότερη θέρμανση, οπότε βλέπουμε αύξηση των εκπομπών”, δήλωσε ο κ. Σαββίδης.

Συνιστάται για συχνή συντήρηση λεβήτων θέρμανσης, καθώς αυτό μειώνει τους ρύπους που εκλύονται στην ατμόσφαιρα.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι οι εκπομπές και η θέρμανση των οχημάτων είναι σχεδόν ίδιες επειδή καίνε το ίδιο καύσιμο (λάδι). Σημείωσε ότι η διαφορά μεταξύ εκπομπών από τζάκια ή ξύλινες σόμπες είναι εάν χρησιμοποιείται καθαρό ή εμποτισμένο ξύλο.

Ο κ. Σαββίδης είπε ότι κάθε πολίτης έχει σαφές δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο θέρμανσης του σπιτιού του, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αν κάποιος κάψει στο τζάκι του, για παράδειγμα, εμποτισμένο ξύλο, δεν θα επηρεάσει μόνο το περιβάλλον, αλλά και τον εαυτό του . , καθώς απελευθερώνει πιο επικίνδυνους ρύπους στην ατμόσφαιρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα με τον τύπο του τζακιού, εκπέμπονται λίγοι ή περισσότεροι ρύποι. “Υπάρχουν δύο τύποι τζακιών. Τα ανοιχτά τζάκια δεν έχουν πόρτα εισόδου, επομένως μερικοί από τους ρύπους εξάτμισης εισέρχονται στο σπίτι. “Τα κλειστά τζάκια ως επί το πλείστον δεν επιτρέπουν την είσοδο ρύπων στην οικία”, δήλωσε ο κ. Σαββίδης.

Ποιότητα αέρα և Άλλες αρμόδιες υπηρεσίες χρησιμοποιούν συχνά εσωτερικά τζάκια (τζάκια νέας τεχνολογίας) և Καθαρό ξύλο για εύφλεκτα υλικά.

Πολύ σημαντική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πρώτη Αποκλεισμός:

Κατά τη διάρκεια του πρώτου γενικευμένου αποκλεισμού, τον Μάρτιο του περασμένου έτους, το 2020, οι ατμοσφαιρικοί ρύποι μειώθηκαν σημαντικά λόγω της περιορισμένης κίνησης των οδικών οχημάτων.

Ο επικεφαλής της σφαίρας ποιότητας του αέρα σημείωσε ότι ειδικά κατά τις ώρες αιχμής, παρατηρήθηκε μια πολύ σημαντική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία διευκολύνεται από το γεγονός ότι ήταν το καλοκαίρι.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στα αστικά κέντρα παρουσίασε σημαντική μείωση το 2020. Μάρτιος Απρίλιος. Η μείωση των εκπομπών ρύπων αερίου στην ατμόσφαιρα της Κύπρου, ιδίως στα αστικά κέντρα, συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις πόλεις. Σύμφωνα με την έκθεση για την ποιότητα του αέρα, αυτό το γεγονός είχε σίγουρα θετικό αντίκτυπο στην υγεία των πολιτών. Σημειώνεται ότι με την επανέναρξη των εταιρειών այլ άλλων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, τα επίπεδα των ατμοσφαιρικών ρύπων αυξάνονται, ως αποτέλεσμα των οποίων επιστρέφουν στην προηγούμενη κατάσταση.

Source