Οι Σαουδάραβες ετοιμάζουν μια μοντέρνα πόλη μήκους 170 χλμ. (Βίντεο)

Είναι ένα φαραωνικό αστρονομικό επενδυτικό πρόγραμμα με υπόγεια καταστήματα, μέσα μαζικής μεταφοράς υψηλής ταχύτητας και εστίαση στο περιβάλλον.

Η Σαουδική Αραβία προετοιμάζει ένα φαραονικό έργο, οι ηγέτες των οποίων έχουν στην ημερήσια διάταξη τους την κατασκευή μιας πόλης χωρίς αυτοκίνητα, η οποία θα καλύψει 170 χλμ. Κατά μήκος του άξονα / του δρόμου.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αυτή η πόλη θα ονομάζεται “The Line” և αποτελείται από θραύσματα, καθένα από τα οποία μπορεί να είναι αυτόνομο, φιλοξενώντας όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες. Σε αυτήν την περίπτωση, η πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες δεν απαιτεί περισσότερο από πέντε λεπτά για να περπατήσετε.

Στην πραγματικότητα, ο πολεοδομικός σχεδιασμός θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε η μετακίνηση από το ένα μέρος της πόλης στο άλλο να είναι έργο μέγιστης διάρκειας 20 λεπτών. Αυτό θα αντιμετωπιστεί από τις φουτουριστικές δημόσιες συγκοινωνίες, οι οποίες θα αναπτύξουν υψηλές ταχύτητες.

Το τελευταίο, στην πραγματικότητα, που δεν προσδιορίζει τι θα είναι (π.χ. Μετρό) θα αντικαταστήσει εντελώς τα αυτοκίνητα. Ο λόγος είναι η προσπάθεια δημιουργίας μιας ανθρωποκεντρικής πόλης που θα ανυψώσει την ασπίδα ενάντια στο άγχος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την αυξημένη κυκλοφορία στους δρόμους.

Σε όλη την ιστορία, οι πόλεις έχουν χτιστεί για να προστατεύουν τους ανθρώπους. «Αλλά μετά τη Βιομηχανική Επανάσταση, οι πόλεις έχτισαν αυτοκίνητα, μηχανήματα, εργοστάσια εις βάρος των ανθρώπων». Μεταξύ άλλων, ο μελλοντικός πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας είπε: Μωάμεθ μπιν Σαλμάν, ο οποίος είναι επίσης ο επικεφαλής της NEOM, της εταιρείας που ανέλαβε το έργο.

“Μέχρι το 2050, η ικανότητα μετάβασης από το σπίτι στην εργασία θα διπλασιαστεί και 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα πρέπει να μετεγκατασταθούν λόγω της αύξησης των εκπομπών CO2 και της στάθμης της θάλασσας, ενώ το 90% των ανθρώπων θα εκτεθούν σε μολυσμένο αέρα”. Γιατί να θυσιάσουμε τη φύση εις βάρος της βιομηχανικής ανάπτυξης; ” Ο πρίγκιπας εξεπλάγη.

Φυσικά, η υλοποίηση του πολυτελούς κατασκευαστικού έργου του “Gtsi” απαιτεί την υπέρβαση πολλών εμποδίων. Συγκεκριμένα, οι Άραβες θέλουν να δημιουργήσουν μια υπόγεια ζώνη που θα φιλοξενεί καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα οχήματα θα λειτουργούν ακριβώς μέσα.

Είναι προφανές ότι αυτό το έργο απαιτεί αστρονομικές επενδύσεις, το έργο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους.

https://www.youtube.com/watch?v=xLN2Vu1iels:

Πηγή: νούμερο ένα

Source