Οι συγγενείς παραπονέθηκαν, αλλά στο τέλος παρανόησαν. “Η πλειοψηφία συμμορφώθηκε”, δήλωσε η αστυνομία

Οι περισσότεροι από τους πολίτες έπαιξαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Όλα πήγαν ομαλά, λέει η αστυνομία. Η υπηρεσία πληροφοριών χρησιμοποιήθηκε από πολλούς πολίτες χωρίς παράπονα

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Ιδιαίτερα στο πλαίσιο των επιδημικών περιορισμών, η φετινή αλλαγή του έτους καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν να κάνουν ό, τι έκαναν κάθε νέο έτος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ωστόσο, ανέλαβε δράση με την ελπίδα ότι αυτή θα ήταν η πρώτη και τελευταία Πρωτοχρονιά μακριά από τους αγαπημένους.

Διαμονή և Ο αριθμός των καταγγελιών κατά τη διάρκεια των δύο ημερών της Πρωτοχρονιάς είναι προφανής, καθώς δεν έχουν αυξηθεί σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 6.265 επιθεωρήσεις τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με 6 διαχειριστές ακινήτων και 79 πολίτες. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 67 πολίτες ενημερώθηκαν για την περιοχή և 2.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου ζήτησε να σχολιάσει τον αριθμό των πολιτών και το επίπεδο συμμόρφωσης, αναφέρει Κύπρος Φορές: ότι όλα πήγαν ομαλά, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία συμμορφώθηκε πλήρως με τα διατάγματα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, αναφέρθηκαν 6 περιοχές և 79 πολίτες

Στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκαν 2.246 επιθεωρήσεις με καταγγελίες κατά 33 ατόμων σε δύο περιοχές. Στη Λεμεσό, η αστυνομία διενήργησε 1.781 επιθεωρήσεις για να αναφέρει την περιουσία 16 πολιτών. Πραγματοποιήθηκαν 698 επιθεωρήσεις στη Λάρνακα, αναφέρουν 10 πολίτες. Στην Πάφο, πραγματοποιήθηκαν 907 επιθεωρήσεις · έξι άτομα αναφέρθηκαν ως επικεφαλής των δύο οργάνων. Στην Αμμόχωστο, η αστυνομία πραγματοποίησε 447 επιθεωρήσεις και ανέφερε 10 πολίτες. Πραγματοποιήθηκαν 186 επιθεωρήσεις στη Μόρφου χωρίς έφεση.

Επιπλέον, η Λιμενική Αστυνομία διενήργησε 18 επιθεωρήσεις χωρίς παραβιάσεις. Δεν βρέθηκαν παραβιάσεις ούτε στα αεροδρόμια.

Όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη ανάρτηση Κύπρος Φορές:Σε μια περίπτωση, οι αστυνομικοί πήγαν σε ένα σπίτι στη Λεμεσό, όπου ο ιδιοκτήτης έθεσε τραπέζι παρουσία 12 ατόμων, παραβιάζοντας ένα ισχύον διάταγμα που απαγορεύει τις συγκεντρώσεις σε σπίτια μη κατοίκων. Σε όλους επιβλήθηκε πρόστιμο. Στην πραγματικότητα, δύο από αυτούς αναφέρθηκαν νωρίτερα επειδή δεν φορούσαν μάσκα.

Παράπονα από γείτονες

Πρέπει να σημειωθεί ότι χθες υπήρχαν πολίτες που επικοινώνησαν με την προσωρινή αστυνομική ομάδα για να ανταποκριθούν καλύτερα στην επιδημία, να αναλάβουν δράση, παρέχοντας πληροφορίες για πιθανές παραβιάσεις των μέτρων.

Αυτή είναι η γραμμή που συζητήθηκε τόσο πολύ, η οποία επιτρέπει στους πολίτες να αναφέρουν τυχόν παραβιάσεις στις αρχές.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ωστόσο, οι γείτονες φαίνεται να έχουν παρεξηγηθεί.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν 6-7 περιπτώσεις στη Λευκωσία, στη Λεμεσό και στην Πάφο, όταν μέλη της Αστυνομίας πήγαν να αναζητήσουν σπίτια αφού έλαβαν σχετικές πληροφορίες από πολίτες, χωρίς να προκαλέσουν παράπονα. Όπως μας έχει πει, είναι πιθανό μερικοί άνθρωποι να παρερμηνεύσουν τις οδηγίες όπως τη μουσική κ.λπ., πιστεύοντας ότι ο γείτονας ή το άλλο άτομο είχε ένα πάρτι.

Source