Οι συγκεντρώσεις των νοικοκυριών περιορίζονται σε 10 το πολύ, ακόμη και κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Πάσχα

Οι συγκεντρώσεις των νοικοκυριών θα περιορίζονται σε 10 άτομα κατ ‘ανώτατο όριο ακόμη και κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Πάσχα λόγω της επικρατούσας κακής επιδημιολογικής κατάστασης του νησιού της Μεσογείου.

Ωστόσο, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κάποια χαλάρωση των περιορισμών που σχετίζονται με το Covid-19, όπως η ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας – να μειωθεί από τις 11:00 το Μεγάλο Σάββατο σε 1 π.μ. το πρωί της Κυριακής.

Αυτό είναι για να επιτρέψουμε στους πιστούς να παρευρεθούν – ακόμα και έξω από τις εκκλησίες – τα μεσάνυχτα του Πάσχα, που σηματοδοτούν την Ανάσταση του Χριστού.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Πέμπτη από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα ακολουθήσουν προτάσεις της επιστημονικής επιτροπής που θα συμβουλεύει την κυβέρνηση. Τα μέλη της πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη το βράδυ της Τρίτης και οι προτάσεις τους πρόκειται να υποβληθούν την Τετάρτη το πρωί ενώπιον του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή ολοκλήρωσε επίσης ένα νέο πρωτόκολλο σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών κατά την προσεχή Μεγάλη Εβδομάδα.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης για το επόμενο δεκαπενθήμερο ήταν γνωστές από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής μετά την έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσος επανέλαβε την Τρίτη ότι «δεν υπάρχουν χαλάρωση αλλά δεν υπάρχουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα».

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ένα ρεκόρ 941 κρουσμάτων Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, μόνο, με νοσοκομεία σε όλη την Κύπρο κατακλυσμένοι από νέους ασθενείς.

Source