Οι συζητήσεις για την «προτεραιότητα» στον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού συνεχίζονται στις ΗΠΑ

Ενώ οι διαφορές απόψεων μεταξύ ομοσπονδιακών αξιωματούχων και τοπικών διοικήσεων σχετικά με τις τρέχουσες μελέτες εμβολιασμού σε 28 πολιτείες των ΗΠΑ επιβράδυνσαν τις μελέτες εμβολιασμού σε ορισμένες περιοχές, υπήρξε επίσης μια διαφωνία σχετικά με το ποιος πρέπει να λάβει το εμβόλιο πρώτα.

Σύμφωνα με έρευνα των New York Times, τουλάχιστον 32 πολιτείες έχουν επεκτείνει τα σχέδια εμβολιασμού τους ώστε να συμπεριλάβουν την αστυνομία, τους δασκάλους, τους εργαζόμενους σε παντοπωλεία και εκείνους που κινδυνεύουν να εκτίθενται στον ιό κατά την εργασία.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΜΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Καθώς τα περισσότερα κράτη ανακοίνωσαν την προτεραιότητα του εμβολιασμού για όλους άνω των 65 ετών, όχι μόνο για τους σοβαρά άρρωστους, οι ηλικιωμένοι πολίτες που δεν ενημερώθηκαν εκ των προτέρων αντιμετώπισαν προβλήματα σχετικά με το πού να εγγραφούν και σε ποιο κέντρο θα μπορούσαν να κάνουν εμβολιασμούς.

Ο εκπρόσωπος του Τμήματος Υγείας της Northwest Georgia, Logan Boss, δήλωσε ότι οι ηλικιωμένοι μπορεί να έχουν δυσκολία και απογοήτευση για να κλείσουν ραντεβού πριν φτάσουν στο κέντρο εμβολιασμού. συνοψίζεται με λόγια.

Διευθυντής του Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, Δρ. Ο Anthony Fauci προέτρεψε τα κράτη να είναι ευέλικτα όσον αφορά τον εμβολιασμό, λέγοντας την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, “Εάν έχετε μια δόση εμβολίου, κάντε το χωρίς καθυστέρηση, μην είστε πολύ αυστηροί ως προς την προτεραιότητα.” είχε συμπεριλάβει τις δηλώσεις του.

Προτεραιότητα εμβολιασμού για καπνιστές στη Νέα Τζέρσεϋ

Αξιωματούχοι του Νιου Τζέρσεϋ Κορωνοϊός Το γεγονός ότι οι ομάδες που θα εμβολιαστούν περιελάμβαναν καπνιστές ηλικίας άνω των 65 ετών, αναφέροντας τις «ιατρικές καταστάσεις» ως λόγο, προκάλεσε αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, έχει ανοίξει ο δρόμος για τους καπνιστές ηλικίας 14-64 ετών να εμβολιαστούν πριν από εκπαιδευτικούς ή εργαζόμενους στις δημόσιες μεταφορές.

“Το κάπνισμα σε θέτει σε σημαντικό κίνδυνο για το covid-19 και σε αρνητικές συνέπειες”, δήλωσε η Επίτροπος Υγείας του Κράτους Judith Persichilli. Ενώ υπερασπίστηκε την απόφαση με τα λόγια του, τονίστηκε από τους κύκλους υγείας ότι το κάπνισμα δεν πρέπει να φέρει τέτοιο προνόμιο, αλλά μπορεί να είναι κατανοητό να δοθεί προτεραιότητα σε έναν καπνιστή που πάσχει από αναπνευστική νόσο.

Στην έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), περισσότερα από 10 εκατομμύρια άτομα έχουν λάβει μια πρώτη δόση μέχρι σήμερα. Κορωνοϊός Καταγράφηκε ότι το εμβόλιο εμβολιάστηκε και η ποσότητα του εμβολίου που διανεμήθηκε στις πολιτείες ήταν πάνω από 31 εκατομμύρια δόσεις.

.Source