Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι εργοδοτικές οργανώσεις χαιρετίζουν τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι εργοδοτικές οργανώσεις ευθυγραμμίζονται με τη φιλοσοφία των κρατικών κεφαλαίων για την υποστήριξη των εργαζομένων.

Οι OEB και KEVE χαιρέτισαν αρχικά τα σχέδια που ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου είπε: «Η κυβέρνηση καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για να υποστηρίξει εταιρείες. Οι ανακοινώσεις είναι θετικές. Θα τα επεξεργαστούμε για να δούμε αν πρέπει να επιστρέψουμε με διορθωτικές προτάσεις. ”

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της CCCI Χριστόδουλος Αγαστινιώτης σημείωσε ότι «τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων κατευθύνονται προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα μέτρα σύνθεσης της απασχόλησης είναι γνωστά, agree συμφωνούμε. “Για πρώτη φορά, αντιμετώπισαν επίσης το ζήτημα των ενοικίων, το οποίο είναι πολύ θετικό, το οποίο θεωρήθηκε ταμπού.”

Η πρώτη ανάγνωση των μέτρων στήριξης των εργαζομένων και των εταιρειών από τα συνδικάτα είναι θετική, η οποία, ωστόσο, χαρακτηρίζει την ανάπτυξη μιας στρατηγικής για την καταπολέμηση των μακροπρόθεσμων αρνητικών επιπτώσεων της επιδημίας.

Ο Γενικός Γραμματέας της SEK Ανδρέας Μάτσας τόνισε ότι “μπορούν να εισαχθούν νέα στοιχεία που παρέχουν περισσότερη υποστήριξη σε ορισμένες ομάδες του πληθυσμού.” Τα σχέδια σχετίζονται επίσης με την υποχρέωση των εργοδοτών να μην κάνουν μειώσεις. ”

“Οι εκδηλώσεις δίνουν στην κοινωνία και την οικονομία την απαραίτητη ανάσα. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για εμάς. “Χρειαζόμαστε επίσης μακροπρόθεσμα μέτρα για να ενισχύσουμε, να υποστηρίξουμε και να εκσυγχρονίσουμε την ευημερούσα πολιτεία της Κύπρου”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης.

Ο Πρόεδρος του DEOK Ιωσήφ Αναστασίου είπε ότι “η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε πιο συστηματικό σχεδιασμό, διαρθρωτικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων όσον αφορά το εισόδημα, τις θέσεις εργασίας, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις”.

Οι εργοδοτικές οργανώσεις ζητούν διαμεσολάβηση για ιδιωτικές εταιρείες

Ταυτόχρονα, οι εργοδοτικές οργανώσεις εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στις ιδιωτικές εταιρείες με νέα κυβερνητικά μέτρα.

Στην επιστολή τους προς τους PD, OEB, KEVE, SELK, KNE և SAEK, τονίζουν ότι ο ορισμός της υποχρεωτικής επεξεργασίας τουλάχιστον 85% և το πολύ 20 ατόμων ανά ειδικό στις πληγείσες εταιρείες ανεπηρέαστες επιπλοκές, δυσλειτουργίες. և Παραμορφώσεις.

“Σας ζητούμε απεγνωσμένα να επιβεβαιώσετε τη φυσική σας παρουσία σε κάθε επαγγελματικό ίδρυμα, έως και το 25% του κανονικά κατοίκου προσωπικού, χωρίς να ορίσετε έναν μέγιστο αριθμό. “Αυτό το ποσοστό είναι το ελάχιστο που μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή απασχόληση για τα θύματα. Η αυστηρή εφαρμογή των πρωτοκόλλων θα διασφαλίσει ταυτόχρονα την αποτελεσματικότητα των μέτρων κατά των ιών στον χώρο εργασίας”, ανέφερε η επιστολή.

Και τελειώνουν με το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία επιτρέπει τη φυσική παρουσία του 50% των εργαζομένων σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών.

Source