Οι συνταξιούχοι μηχανικοί κάνουν τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες και κάνουν τα άτομα με αναπηρία να χαμογελούν

Ο 55χρονος Νταστέλεν, ο οποίος αποχώρησε από ένα ιδιωτικό εργοστάσιο το 2014, έμαθε για τις απαιτήσεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο φίλο του İsmail Şentürk, ο οποίος ήταν Πρόεδρος της Ένωσης για τα άτομα με αναπηρία, πριν από 5 χρόνια.

Λαμβάνοντας δράση για να ανταποκριθεί σε αυτά, ο Daşdelen άρχισε να αντισταθμίζει τις αδυναμίες των αναπηρικών αμαξιδίων με μπαταρία και χειροκίνητα στο εργαστήριο που ίδρυσε σε ένα τμήμα του συλλόγου.

Η Daşdelen δημιούργησε ένα σύστημα για την επαναχρησιμοποίηση των αδρανών μπαταριών στην επόμενη διαδικασία και το πρόσφερε στη χρήση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξαλείψουμε το πρόβλημα της μπαταρίας”

Ο Mahmut Daşdelen είπε στο Anadolu Agency (AA) ότι άρχισε να εργάζεται για τη συντήρηση των αναπηρικών καρεκλών των ατόμων με ειδικές ανάγκες και για να καλύψει τις ελλείψεις τους.

Αναφέροντας ότι το πιο σημαντικό παράπονο για άτομα με ειδικές ανάγκες εξαντλείται η μπαταρία σε αναπηρικά καροτσάκια, ο Νταστέλεν είπε: «Έκανα έρευνα στο Διαδίκτυο, εφάρμοσα ορισμένα από τα θέματα που είδα, είδα τα σχόλια ότι οι μπαταρίες μπορούν να ξαναζωντανεύουν. Συλλέξαμε τα απαραίτητα υλικά με τον ίδιο τρόπο για να τα εφαρμόσουμε. Αναπτύξαμε μια συσκευή για να σώσουμε τις μπαταρίες. Έχουμε δοκιμάσει και δοκιμάσει τις μπαταρίες και έχουμε δει ότι μπορούν πράγματι να επαναχρησιμοποιηθούν. Μπορούμε να ανακτήσουμε μπαταρίες που δεν είναι πολύ κατεστραμμένες Έχουμε κάνει τις αδρανείς μπαταρίες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά. Έχουμε συμβολή στην οικονομία, νομίζω ότι έχουμε ένα όφελος. ” μίλησε.

Ο Νταστέλεν δήλωσε ότι ήταν ευτυχείς να εξαλείψουν το πρόβλημα της μπαταρίας των αναπηρικών αμαξιδίων με μπαταρία με το σύστημα που δημιούργησαν και ότι πολλά άτομα με ειδικές ανάγκες, που γνώριζαν τη μελέτη, ήρθαν στο σωματείο και ζήτησαν βοήθεια.

Εξηγώντας ότι διευρύνουν το εργαστήριο για να εξαλείψουν όλα τα είδη δυσλειτουργιών των αναπηρικών αμαξιδίων με μπαταρία και χειροκίνητων αναπηρικών αμαξιδίων και ότι κάνουν τη δουλειά τους σε εθελοντική βάση, ο Daşdelen είπε, “Τα περισσότερα άτομα με ειδικές ανάγκες έρχονται σε εμάς και ζητούν αυτήν την υπηρεσία. τις άδειες μπαταρίες τους, κάνουμε ό, τι μπορούμε να κάνουμε και τις παραδίδουμε σε κατάσταση χρήσης. ” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο Πρόεδρος του σωματείου με ειδικές ανάγκες του Ereğli İsmail Şentürk δήλωσε ότι ο φίλος του Νταστέλεν πραγματοποίησε υποδειγματικά έργα στο εργαστήριο που εγκατέστησε στο κτίριο υπηρεσιών του συλλόγου και είπε: «Είμαστε ευγνώμονες σε αυτόν. Δεν είναι μόνο μπαταρία αλλά και πραγματοποιεί όλα τα είδη συντήρησης και επισκευής αναπηρικών αμαξιδίων με μπαταρία και χειροκίνητων αναπηρικών εθελοντικά χωρίς καμία χρέωση. ” είπε.

.Source