“Οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας είναι πλέον σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μικοτάκης, βρήκε το κανάλι για τις ελληνικές σχέσεις με την Τουρκία, σε συνέντευξη με το STAR TV και αξιολόγηση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Μικοτάκης, η ελληνική κυβέρνηση, οι σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), δήλωσε ότι ήταν επιτυχής στη λήψη αποφασιστικών για τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας.

Στη συνέντευξη, που δεν επιτρέπεται πλέον να αγοράζει τους καρπούς της σχέσης της Άγκυρας με τις Βρυξέλλες, την Ελλάδα και η ένταση με την Κύπρο δεν «υπερασπίζεται τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, τη μη συμμόρφωση της Τουρκίας με την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας και είπε ότι αναμένει να δέχομαι πρόσφυγες που επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά.

Ο Μικοτάκης πρόσθεσε επίσης ότι ελπίζει ότι η γειτονική χώρα δεν θα τείνει να αντικατοπτρίζει την «εσωτερική κρίση» της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Ο Μικοτάκης, από την άλλη πλευρά, άγγιξε την πρόσφατη επίσκεψη στη Λιβύη και τη συνάντησή του με τον Abdulhamid Dibeybe, τον πρωθυπουργό της νεοσύστατης κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας.

Ο Έλληνας ηγέτης δήλωσε ότι η συμφωνία για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Άγκυρας πέρυσι ήταν παράνομη, άκυρη και σαφώς «βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα» της Ελλάδας.

Ωστόσο, ο Μικοτάκης εξέφρασε ότι θεωρεί την προθυμία της νέας κυβέρνησης της Λιβύης να ξεκινήσει απευθείας διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών ως θετικό βήμα.

.Source