Οι ταφές δεν μπορούν να γίνουν στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας

Στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, δεν είναι δυνατή η αύξηση των ταφών των νεκρών που καίγονται στο κρεματόριο λόγω της αύξησης των θανάτων από κοροναϊούς.

Ο Gerhard Kratzer, διευθυντής των νεκροταφείων της Νυρεμβέργης, έκανε μια δήλωση.

Είπε ότι υπήρχαν 100 κηδείες στο κρεματόριο την Πέμπτη, περισσότεροι από τους μισούς ήταν σε θέση να αποτεφρώσουν με νυχτερινές βάρδιες και 34 σώματα περιμένουν ακόμη.

“Δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε την αποτέφρωση των νεκρών και τις ταφές τους”, δήλωσε ο Kratzer, προσθέτοντας ότι η αύξηση του αριθμού των κηδειών επηρεάζει επίσης την κατάσταση των ψυκτικών χώρων όπου περιμένουν τα πτώματα.

Ο Kratzer δήλωσε ότι υπάρχουν 240 θέσεις στο νεκροτομείο και ότι αυτό δεν αρκεί πια, και για αυτόν τον λόγο, διατέθηκαν δύο ψυχρότερα δοχεία που μπορούν να φιλοξενήσουν 80 αμάξια.

Αυξήθηκε ο αριθμός του αναφερόμενου προσωπικού

Δηλώνοντας ότι έπρεπε να αναβάλουν τις ταφές των νεκρωμένων νεκρών, καθώς η ταφή του εδάφους αποτελεί προτεραιότητα, είπε ο Κράτσερ, “Σύμφωνα με το νόμο της Βαυαρίας, η ταφή θα πρέπει να γίνει εντός 96 ωρών μετά τον εντοπισμό του θανάτου του ατόμου. Δεν είναι σαφές εάν αυτή η περίοδος θα ακολουθηθεί τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.”

Επισημαίνοντας ότι οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 30 τοις εκατό λόγω του COVID-19, ο Kratzer δήλωσε ότι ο αριθμός του αναφερόμενου προσωπικού στη διεύθυνση του νεκροταφείου αυξήθηκε λόγω του ιού και ότι κατευθύνει το προσωπικό που ήρθε να εργαστεί εδώ για να εκπαιδεύσει την ταφή στο έδαφος.

Source