Οι ταχείες δοκιμές αντιγόνων μπορεί να δώσουν αρνητικά αποτελέσματα σε πραγματικά θετικά

Δρ. Ο πρώην επικεφαλής ιατρός Burhan Nalbantoğlu State Dr. Ο Ersan Berksel μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έδωσε πληροφορίες σχετικά με το Rapid Antigen Tests:

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΝΤΙΓΗΝΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΥΝΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΕΤΙΚΗ

Γεια σας φίλοι,

Ενώ μόλις άκουγα τα νέα, έμαθα ότι ο δήμαρχος του Iskele άρχισε να εκτελεί γρήγορες δοκιμές αντιγόνου σήμερα ως δήμος. Καταρχάς, συγχαίρω τον κ. Πρόεδρο για τις προσπάθειές του. Ο κ. Πρόεδρος είπε ότι εκείνοι που έχουν θετική δοκιμή για γρήγορο αντιγόνο θα δοκιμαστούν με τη δοκιμή PCR, και όσοι είναι αρνητικοί μπορούν να συνεχίσουν την κανονική τους ζωή.

Ένιωσα την ανάγκη να γράψω γιατί ανησυχούσα για παρανόηση.

Οι γρήγορες δοκιμές αντιγόνων μπορεί να δώσουν ψευδώς θετικά αποτελέσματα καθώς και ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα. Αυτές οι δοκιμές είναι δοκιμές ελέγχου που επιτρέπονται για επείγουσα χρήση. Ένα άτομο μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα ακόμη και αν είναι θετικό και ένα θετικό αποτέλεσμα ακόμη και αν είναι αρνητικό. Δεδομένου ότι τα θετικά θα ελέγχονται από PCR, τα ψευδή θετικά θα διορθωθούν, αλλά τα ψευδή αρνητικά θα είναι πιο επικίνδυνα για το περιβάλλον τους καθώς η αυτοπεποίθησή τους θα αυξηθεί με την αιτιολογία ότι είναι αρνητικά. Πρέπει να πούμε σε όσους έχουν ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ότι πρέπει να προστατεύσουν το περιβάλλον τους, ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν σημαίνει απαραίτητα αρνητικό.

.Source