Οι τελευταίες 24 ώρες στην επιδημία κοραναϊού στον κόσμο – BRTK

Στο νέο είδος επιδημίας κοροναϊού (Kovid-19) παγκοσμίως, ο αριθμός των περιπτώσεων υπερέβη τα 143 εκατομμύρια 254 χιλιάδες, ο αριθμός εκείνων που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια 49 χιλιάδες και ο αριθμός εκείνων που ανέκαμψαν ξεπέρασε τα 121 εκατομμύρια 630 χιλιάδες .

Ο αριθμός των υποθέσεων αυξήθηκε σε 32 εκατομμύρια 488 χιλιάδες στις ΗΠΑ, 15 εκατομμύρια 586 χιλιάδες στην Ινδία, 13 εκατομμύρια 977 χιλιάδες στη Βραζιλία και 5 εκατομμύρια 296 χιλιάδες στη Γαλλία.

Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 904 εκατομμύρια 920 χιλιάδες δόσεις εμβολίου για να παρέχουν ανοσία έναντι του Kovid-19 παγκοσμίως.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι, λόγω της επιδημίας, θα εκδώσει προειδοποίηση ταξιδιού επιπέδου 4, που σημαίνει “μην ταξιδεύετε” για το 80 τοις εκατό των χωρών στον κόσμο.

Έχει αναφερθεί ότι τα σύνορα μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά και του Μεξικού, τα οποία έκλεισαν από τον Μάρτιο του 2020 λόγω της επιδημίας, θα παραμείνουν κλειστά για έναν ακόμη μήνα.

Αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν όλοι άνω των 18 ετών στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά της επιδημίας στην Ινδία.

Ανακοινώθηκε ότι το τεστ Kovid-19 για 53 επιβάτες που ταξιδεύουν από την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, στην Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ της Κίνας, ήταν θετικό.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι η παραλλαγή «διπλού μεταλλάκτη» του Kovid-19, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και αργότερα εμφανίστηκε στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, εμφανίστηκε σε 104 άτομα στη χώρα.

Αναφέρθηκε ότι η εφαρμογή που αναπτύχθηκε για smartphone στο πλαίσιο του αγώνα κατά του Kovid-19 στη Γαλλία και ότι παρακολουθεί άτομα με τα οποία έρχονται σε επαφή άτομα θα χρησιμοποιηθεί επίσης ως κάρτα εμβολιασμού.

Αναφέρθηκε ότι το Ισραήλ και η Αγγλία, που είναι μεταξύ των χωρών όπου χορηγείται το μεγαλύτερο εμβόλιο Kovid-19 σε σύγκριση με τον πληθυσμό τους, έχει συζητήσει το θέμα του ανοίγματος ενός «πράσινου διαδρόμου ταξιδιού».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα στείλει 651 χιλιάδες δόσεις εμβολίων που έχουν αναπτυχθεί κατά του Kovid-19 σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανέφερε ότι υπάρχει πιθανή σχέση μεταξύ του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Johnson και Johnson και πολύ σπάνιες περιπτώσεις πήξης του αίματος, αλλά τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων.

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι η χρηματοδότηση για την αγορά και διανομή εμβολίων Kovid-19 για 17 αναπτυσσόμενες χώρες έχει φτάσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Τουρκία, η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (TRNC) έχουν φθάσει σε περισσότερες από 40 χιλιάδες δόσεις εμβολίου Sinovac.

Έχει αναφερθεί ότι Ιάπωνες ερευνητές έχουν αναπτύξει μια μέθοδο δοκιμής που μπορεί να ανιχνεύσει το Kovid-19 σε 5 λεπτά με γυάλινες πλάκες με ένα εκατομμύριο εσοχές ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές αποφάσισε να παρατείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις 28 Απριλίου, λόγω του αυξανόμενου αριθμού υποθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Asad Umar, Υπουργός Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ιδιωτικών Πρωτοβουλιών, επικεφαλής της στρατηγικής του Πακιστάν για την καταπολέμηση του Kovid-19, ανακοίνωσε ότι απαγορεύτηκαν τα ταξίδια από την Ινδία στη χώρα για 2 εβδομάδες.

Η κυβέρνηση της Υεμένης ξεκίνησε εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Kovid-19 σε 13 από τις 22 επαρχίες, χρησιμοποιώντας το εμβόλιο AstraZeneca για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, τους ηλικιωμένους και τους χρόνιους ασθενείς.

Η Τουρκία στο “The Girl with the Red Scarf” αναγνώρισε το έργο της παγκοσμίου φήμης Κιργιζικής συγγραφέα Chingiz Aitmatov, η 79χρονη σύζυγος Μαρία πέθανε λόγω θεραπείας στο νοσοκομείο Kovid-19.

AA / BRT

Source